banner298

banner194

Eskişehir'de pompalıyla öldürmüştü: Karar çıktı!

Eskişehir’de alacak verecek meselesi nedeniyle 1 kişiyi pompalı tüfekle başından vurarak öldüren sanık, haksız tahrik indirimiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ADLİYE 07.06.2022, 13:28
Eskişehir'de pompalıyla öldürmüştü: Karar çıktı!

Emek Mahallesi Albayrak Bulvarı'nda S.A. idaresindeki otomobile, plakası tespit edilemeyen başka bir araçtan pompalı tüfekle ateş edildi. Otomobilde bulunan O.A. başından yaralandı. Ağır yaralanan O.A., kaldırıldığı Eskişehir Şehir Hastanesi'ndeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. O.A.'nın ölümüyle ilgili çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli İ.U.'yu, suçta kullandığı tüfekle birlikte saklandığı evde yakalayarak gözaltına alınmıştı. Olayla ilgisi bulunduğu tespit edilen M.A. da polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheliden İ.U., ‘kasten öldürme’ suçundan çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. M.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

Geçen yıl temmuz ayında görülen ilk duruşmada olayı anlatan tutuklu sanık İ.U., alacak verecek meselesi nedeniyle maktulle aralarında tartışma çıktığını ve maktul O.A.’nın kendisine tüfekle ateş ettiğini, kendisinin de maktulü korkutmak için hedef gözetmeden elindeki tüfeği ateşlediğini söylemişti. 

Katil zanlısının müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti. 

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık İ.U. mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmaya maktulün yakınları ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan M.A. ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak sanık İ.U.’yu ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, müşteki sanık M.A.’ya karşı ‘silahla kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti. Müşteki sanık M.A.’nın, sanık İ.U.’ya karşı ‘silahla tehdit’ suçundan cezalandırılması talep edildi. 

“Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım” 

Mütalaaya karşı diyecekleri ve karardan önce son sözleri sorulan sanık İ.U., “Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım. Ben O.A’ya zarar vermeyi düşünmedim. Onu öldürmek ya da yaralamak gibi bir niyetim yoktu. Ben sadece kendimi savundum. Benim bakmakla yükümlü olduğum eşim ve çocuklarım var. Üzgünüm ve pişmanım. Beraat ve tahliyemi istiyorum” dedi. 

Haksız tahrik indirimiyle 18 yıl hapis cezası verildi 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık İ.U.’yu ‘kasten öldürme’ suçundan haksız tahrik indirimiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık İ.U.’nun üzerine atılı diğer suçlamaların düşürülmesine karar verildi. Heyet, müşteki sanık M.A. hakkında, sanık İ.U.’ya karşı ‘silahla tehdit’ suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@