Eskişehir'deki o cinayet davasında karar çıktı! Sanıklara ceza yağdı

Eskişehir'in Büyükdere Mahallesinde gerçekleşen cinayetin yargılaması sona erdi... Mahkeme, sanıklara ceza yağdırdı...

ADLİYE 07.01.2022, 13:36
Eskişehir'deki o cinayet davasında karar çıktı! Sanıklara ceza yağdı

Eskişehir’de seyir halindeki araca silahlı saldırıda bulunarak M. İ. Ö.'nün ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle yargılanan 5 sanık, toplamda 4 müebbet ve 96 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar A. M. D., İ. A. ve G. U. bulundukları cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Sanıklar K. Ö., Ö. A. ve M. C. Ü. mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmaya maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Aracın içindeki kişilerden biriyle husumetleri varmış

Savcılık makamının karardan önce esas hakkındaki mütalaasında, “Sanıklar A. M. ve İ.'nin saldırıya uğrayan araçta bulunan müşteki Ö. Ö. ile daha önceden husumetli oldukları, maktulün ölümüne neden olan saçmaların sanık İ.'nin tüfeğinden atıldığı tespit edilmekle birlikte geldikleri, sanıklar A. M. ve İ.'nin eylemleri gerçekleştirirken aktif olarak silah kullandıkları anlaşılmıştır. Sanıklar A. M. ve İ.'nin fiil ve irade birliğiyle dayanışmalı olarak eylem üzerinde birlikte hakimiyet sağladıkları anlaşılmaktadır. Sanık A. M.'nin müşteki Ö.'ye ateş ettiği ancak isabet ettiremediği, sanık İ.'nin da kaçmaya çalışan aracın arkasından tüfekle Ö.'yü öldürmek amacıyla ateş ettiği fakat tüfeğinden çıkan saçmaların M. İ. Ö.'nün ölümüne, araçta bulunan N. B.’nin yaralanmasına sebep olduğu anlaşılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

“Birini vurmuşum da hayırlısı bakalım”

Öte yandan saldırıya ilişkin sanıkların telefon incelemelerinin de yer aldığı mütalaada, sanık A. M. D.’nin suç tarihinden bir gün önce sanık G. U.’ya “Suç ortağı olmaya hazır mısın garam?” şeklinde mesaj attığı ifade edildi. Suçun işlendiği gece sanık A. M.’nin sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği özel mesajlaşmasında ise, “Birini vurmuşum da hayırlısı bakalım” biçiminde ifadelerin bulunduğu belirtildi.

4 müebbet 96 yıl 3 ay hapis

Karardan önce son sözü sorulan sanıklar önceki beyanlarını tekrarlayarak beraat talebinde bulundular. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık A. M. D.’yi 2 ayrı ‘iştirakle öldürmeye teşebbüs’ suçundan 18 yıl 3 ay ve ‘iştirakle kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanık İ. A. 2 ayrı ‘iştirakle öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıl 6 ay ve ‘iştirakle kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası aldı. Sanıklar K. Ö. ve Ö. A., 2 kez ayrı ayrı ‘iştirakle öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19 yıl ve ‘iştirakle kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandırıldı. Tutuklu sanık G. U. ise 2 kez ‘iştirakle öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Saldırı anı güvenlik kamerasına yansımıştı

Edinilen bilgilere göre, Büyükdere Mahallesi Özel Sokak üzerinde bir araca ateş açılması sonucu M. İ. Ö. (26) başından, N. B. (35) ise cam kırıkları nedeniyle çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan M. İ. Ö. 1 gün sonra hayatını kaybetmişti. Cinayet Büro Amirliğince yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alınan A. M. D. (24), İ. A. (24), Ö. A. (22), K. Ö. (22) ve G. U. (27) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, B. E. (20) isimli şahıs ise serbest bırakıldı. Silahlı saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansımıştı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@