Eskişehir'deki o davada flaş gelişme!

Eskişehir’de 23 yaşındaki gencin hayatını kaybettiği kavgayla ilgili dava görülmeye başladı...

ADLİYE 21.01.2022, 15:11 21.01.2022, 15:25
Eskişehir'deki o davada flaş gelişme!

Eskişehir’de A. Ö.'nün kalbinden ve vücudunun farklı yerlerinden bıçaklanarak hayatını kaybettiği kavgayla ilgili 1’i ‘kasten öldürme’ suçundan olmak üzere 7 sanığın yargılandığı davada ilk celse görüldü.

Odunpazarı ilçesine bağlı Ihlamurkent Mahallesi’nde geçen Ağustos ayında A. Ö. ve U. B.’nin aralarında bulunduğu iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre U. B.’nin elindeki bıçağı karşı grubun üyelerine savurduğu esnada A. Ö., kalbi ve vücudunun farklı yerlerinden yaralandı. Olayın ardından ambulansla hastaneye sevk edilen A. Ö. hayatını kaybetti. Firari U. B. ise Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa süre sonra saklandığı yerde yakalandı.

Bir kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede tutuklu U. B. hakkında maktul A. Ö.'yü ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istendi. Tutuksuz şüpheliler S. Y., Ş. U. C., S. S., D. G., B. G. ve B. Ö., hakkında ise tutuklu şüpheli U. B.’yi ‘kemik kırığına neden olacak şekilde silahla kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 buçuk yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık U. B. ile tutuksuz sanıklar S. Y., Ş. U. C., S. S., D. G., B. G. ve B. Ö. hazır bulundu. Duruşmaya maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı.

“Birisi kulağımın arkasına bira şişesiyle vurdu”

Davada müşteki-sanık olarak tutuklu yargılanan U. B. mahkemedeki savunmasında, M. G. ve sanık S. Y.’nin olay günü kavga ettiğini belirterek iki şahsı barıştırmak için olay yerine gittiğini söyledi. Olayı anlatan U. B., “Aracımla düğün salonunun oraya gittim. S., 8-10 kişilik grupla birlikteydi. Ben M. ile kendisini barıştırmak için geldiğimi söyledim. S., elindeki bira şişesini göstererek ‘bunu M.'nin kafasında parçalayacağım’ dedi. Arkamdan biri kulağımın arkasına bira şişesiyle vurdu. Başkası da sopayla vurdu. Ben arabaya ulaşmaya çalışırken grup halinde dövdüler. Arabanın yanındayken yere parlak bir cisim düştüğünü gördüm. Elime alıp 2-3 kez sağa sola savurdum. Amacım kendimi savunmaktı. O esnada bilincimi kaybetmiştim. Birini yaralayıp yaralamadığımı anlamadım. Sonra arabayla mahalleye gittim. M. ile birlikte eve çıktım. Üstüm başım kan içindeydi. Bıçağı evde klozetin üstüne koydum. Sonra caminin orada polislere teslim oldum” dedi.

“Arkamı döndüğümde A. Ö. kanlar içinde yatıyordu”

Tutuksuz sanık S. Y. mahkemedeki savunmasında, “Ben kavga esnasında U.'ya vurmadım. Kimin vurduğunu da görmedim. Kimsenin elinde sopa veya bıçak görmedim. Biri ‘A. Ö. vuruldu’ diye bağırdı. Arkamı döndüğümde A. Ö. kanlar içinde yatıyordu. Yanına giderek tampon yaptım. Üzerimde ekmek bıçağı vardı, kavga esnasında düşmüş olabilir. Hiç kullanmadım” ifadelerini kullandı.

Tutuksuz sanık Ş. U. C. mahkemedeki savunmasında, “Olay akşamı dışarı çıkmıştım. Marketin önünde A. Ö., S. ile birkaç kişiyi gördüm. Yanlarına gittim. M. ve S.'nin öncesinde kavga ettiğini öğrendim. U., M. ve 2 kişi daha arabayla geldiler. B.'nin M.'ye yumruk atmasıyla kavga başladı. Bıçaklanma anını görmedim. U. ile tanımadığım bir şahıs A. ile kavga ediyorlardı. B.'yi görmedim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@