banner298

banner194

Eskişehir'deki o davada korkunç ifadeler!

Eskişehir’de ablası H. Y.'yi vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak canını alan katil zanlısı E. T. hâkim karşısına çıktı...

ADLİYE 23.02.2022, 10:09
Eskişehir'deki o davada korkunç ifadeler!

Olay esnasında Emrah Tekin’i engellemeye çalışırken yaralanan müşteki A. A., “Ben bakarken, Hasret’in gırtlağını kesti ve bıçağı üzerine attı” dedi.

Olay, 2020’nin kasım ayında meydana geldi. Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Dede Mahallesi Nebiler Sokak üzerindeki bir evde kardeşler  H. Y. (32) ve E. T. (21) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle E. T., ablasını boğazından, karnından ve kolundan çok sayıda bıçak darbesiyle yaraladı. Daha sonra evden dışarı çıkarak elindeki bıçakla kendini bacağından yaralayan E. T., olay yerinden kaçtı. Olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan  H. Y. ise hayatını kaybetti. Polis ekiplerince yakalanan katil zanlısı E. T., tedavisinin ardından çıkarıldığı sulh ceza mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Katil zanlısı E. T. hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede Emrah Tekin’in ‘kardeşi kasten öldürmek’ ve kendisini engellemeye çalışan A. A.’yı ‘kasten yaralama’ suçundan cezalandırılması talep edildi.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanık E. T. mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmaya maktulün eşi, davada müşteki olarak yer alan A. A. ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanığın savunmasının ardından müşteki ve tanık beyanlarını dinledi.
Sanık E. T. mahkemedeki savunmasında, “Cezaevinden çıkmak istiyorum. Suçlamalara diyecek bir şeyim yok” ifadelerini kullandı.

“Senin kanını almayacağım bana ailemin kanı gerekli”

Maktul  H. Y.'yi evinde misafir ettiğini ve olay anında müdahale etmeye çalıştığını anlatan müşteki A. A., “Olay günü Hasret bize geldi, Emrah da yanındaydı. Ben E. T.'y. eve sokmamasını istedim. Ben kısa süre dışarı çıktığımda eve girmiş. Oturma odasında ben, kızım ve kızımın arkadaşları ile  H. Y. ve E. T. oturuyorduk. E. T. bıçak çıkarıp oynamaya başladı.  H. Y., Ağrı’daki abisinden bahisle ‘onu sen mi öldürdün’ dedi. E. T., ‘evet öldürdüm, şimdi sıra sende’ dedi. Daha sonra E. T. birden  H. Y.'nin üzerine atladı. Ben E. T.'ye evimi terk etmesini söyledim. Benim yanıma gelerek bıçağı gırtlağıma dayadı ve ‘senin kanını almayacağım, bana ailemin kanı gerekli’ dedi. Daha sonra  H. Y.'nin yanına giderek boynundan tutup bıçaklamaya başladı. Ben müdahale etmek isterken de bıçakla parmağımdan yaralandım” dedi.

“Ben bakarken, Hasret’in gırtlağını kesti ve bıçağı üzerine attı”

Müşteki A. A. beyanına şu sözlerle devam etti: “O aralıkta kızım ve arkadaşlarına yukarı çıkmalarını söyledim. E. T., kardeşi  H. T.'y. defalarca bıçakladı. Ben yardım istemek için odadan çıkarken onlara baktım. E. T. ayaktaydı,  H. Y. ise yerdeydi. Ben bakarken,  H. Y.'nin gırtlağını kesti ve bıçağı üzerine attı. Ben sonra dışarı çıktım ve E. T.'de çıktı gitti. Olay öncesinde akli dengesi yerinde gibi duruyordu. Anormal hiçbir durumu yoktu. Sanıktan şikâyetçiyim.”

“Ölen de sanık da benim kardeşimdir”

Tanık olarak mahkemeye çağrılan sanığın kardeşi S. T.'ye ‘tanıklıktan çekilme’ hakkı hatırlatıldı. Sanığın kardeşi ise tanıklık yapacağını beyan etti. S. T. mahkemedeki beyanında kardeşinin akıl sağlığının yerinde olmadığını öne sürerek, “Kardeşimin akli dengesi yerinde değildir. Ölen de sanık da benim kardeşlerimdir. E. T. daha önce de bana muştayla saldırmıştır. Hastaneye yatırmaya çalıştım ama olmadı. Ben olay esnasında eniştemin evindeydim. Sokakta bağrışma sesleri duyunca çıkıp A. A.’nın evine doğru gittim. O sırada E. T. evden kaçıp gitti. İçeride  H. Y. yerde kanlar içinde yatıyordu. Henüz ölmemişti. Kardeşim benim ellerimdeyken can verdi” dedi.

Dosya kapsamında sanık E. T. için düzenlenen adli tıp raporunda sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu belirtildi. Sanık avukatı mahkemeden akıl sağlığına ilişkin tekrar adli tıp raporu alınması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, yeniden adli tıp raporu alınmasına ilişkin talebin reddine karar vererek sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@