banner298

banner194

Eskişehir'deki o davada şüpheliden dikkat çeken savunma!

Eskişehir’de para istediği gerekçesiyle torununu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen dede mahkemede ilk savunmasını yaptı. Şüpheli dede ne dedi? İşte haber...

ADLİYE 28.02.2022, 10:20 01.03.2022, 16:50
Eskişehir'deki o davada şüpheliden dikkat çeken savunma!

Eskişehir’de para istediği gerekçesiyle torununu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen dede mahkemedeki ilk savunmasında, “Belimdeki bıçağı kendimi koruma amaçlı ona salladım. Kim torununu öldürmek ister ki” dedi.

Olay, Tepebaşı ilçesine Bağlı Yeşiltepe Mahallesi Sevili Sokak’ta meydana gelmişti. İddiaya göre, sokak üzerinde ikamet eden A. G. (57) ile torunu A. G. (22) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine dede A. G. torununu bıçakla yaraladı. Yaralanan A. G., Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan dede A. G., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği sulh ceza mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili katil zanlısı A. G. hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede zanlı hakkında ‘altsoya karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk celsesinde tutuklu sanık A. G., duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmaya sanık avukatı dışında katılan olmadı.

“Kim torununu öldürmek ister ki”

Mahkemedeki ilk savunmasında maktul torununun uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve kendisinden sürekli para istediğini söyleyen sanık A. G., “Olay sabahı A. G. eşimle kavga etmiş. Eşim ağlıyordu. Ne olduğunu sordum söylemedi. Daha sonra eşim evden çıkarak mendil satmaya gitti. A. G. ise evde kaldı. Yeni bir silah almış, bana silahı gösterip ‘hadi iyisin, iyisin’ dedi. A. G. arkadaşıyla birlikte evde hazırladıkları tüpte uyuşturucu kullanıyorlardı. Ben evden çıktım ve akşam eve geldim. Dışardayken 3-4 tane bira içmiştim. Geldiğimde Alihan evde tek başınaydı. Bir ara mutfağa girdim. Masada duran, hurdacılık işinde kullandığım bıçağı alıp belime koydum. Dışarı çıkacaktım ancak A. G. gelip benden para istedi. Param olmadığını söyledim. Bana küfür etti ve yüzüme tokat attı. Montunun fermuarını açtı ve ben de daha önceden tabancası olduğunu gördüğüm için onu çıkaracak sandım. Ben de belimdeki bıçağı kendimi koruma amaçlı ona salladım. Kim torununu öldürmek ister ki. Sonra A. G. yere çöktü. Babası geldi, arabaya alıp hastaneye götürdüler. A. G. daha önce de eşime bıçakla saldırmıştı” dedi.

Maktul A. G.'nin Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde dedesi ve babaannesine karşı ‘konutta silahlı yağma’ suçundan yargılandığı öğrenildi. Mahkeme heyeti, sanık A. G.'nin tutukluluk halinin devamına hükmederek, tanık ve müştekilerin dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@