Sağlı Sollu Haber

Eskişehir'de ziraat mühendislerinin kongresinde neler yaşandı?

ESKİŞEHİR

Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası’nda Genel Kurul başladı… Üç adayın olduğu Genel Kurulun ilk gününde dikkat çeken olaylar yaşandı… İşte detay…

Eskişehir’de odaların kongre süreci başladı. Bazı odalarda seçimlere kısa süre kalırken, bazılarında seçim günü geldi çattı.

Bu anlamda Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası’nın Genel Kurulu’nun ilk oturumu bugün gerçekleşti.

Üç adayın yer aldığı Genel Kurulda adaylar tarafından yapılan konuşmalar dikkat çekti.

MUAZZEZ GÜNAY TEPKİ ÇEKTİ

Mevcut Başkan ve başkan adayı Muazzez Günay’ın, “odamızın gençleşmesini istiyoruz” dedikten sonra rakip adayların listelerindeki genç isimleri işaret ederek “genel kurul çoluk çocuğun eğlence yeri değil” şeklinde çıkış yapması tepkilerin yükselmesine neden oldu.

Muazzez Günay

ADEM ANASIZ’DAN MUAZZEZ GÜNAY’A ‘SİYASET’ CEVABI

Genel Kurul’un ilk gününde dikkat çeken bir diğer unsur ise Muazzez Günay ile bir diğer aday Adem Anasız’ın birbirlerine cevap niteliğindeki açıklamalarıydı. Muazzez Günay, “odayı siyasi beklentiler için kullanmayalım” dedi. Adem Anasız ise yaptığı konuşmada söz konusu ifadeye cevap niteliğinde bir açıklamaya imza attı. Anasız, mevcut yönetimi siyasi bir oluşumun devamı olarak gördüklerini savunarak kendilerinin bu yapıyı değiştirerek yeni bir yapı kuracaklarını kaydetti.

Adem Anasız

LEVENT ÖZBUNAR’DAN ‘BAĞIMSIZLIK’ ÇIKIŞI

Bir diğer aday olan Levent Özbunar’ın konuşması da dikkat çekti. Genel Kurul boyunca tartışmaların uzağında olmayı tercih ettiği görülen Özbunar, bağımsız bir ekip olduklarını, tarımda yaşanan olumsuzlukları ayırt etmeksizin ifade edeceklerini söyledi. Özbunar ayrıca gençlere özel önem verdiklerini, gençlerle beraber hareket edeceklerini, yönetim kurulunda da gençlere yer verdiklerini ve ilerleyen dönemde bayrağı deneyim kazanan gençlere bırakmaya hazır olduklarını ifade etti.

Levent Özbunar

MEMURLAR BLOĞU BÖLÜNECEK Mİ?

Öte yandan üç adayın özellikleri de dikkat çekiyor. Muazzez Günay ile Adem Anasız devlet memuru olarak görev yapıyor. Çalıştıkları kurum ise Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü. Bu anlamda memur olup da oy kullanacak üyelerin seçim yapmakta zorlandığı, memur üyelerin ikiye bölüneceği konuşuluyor. İl Tarım Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ün ise Adem Anasız’ı desteklediği iddialar arasında. Levent Özbunar ise devlet memuru olmamasıyla diğer iki adaydan ayrı bir özellik taşıyor.

Yarın Genel Kurul’un ikinci bölümü yapılacak ve başkanlık seçimi gerçekleşecek.

ÖNCEKİ DÖNEM GENEL KURULDA NE OLMUŞTU?

Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odasının önceki dönem genel kurulunda yine üç aday yarışmıştı. Adaylardan Muazzez Günay 93 oy alarak ipi göğüslemişti. Diğer aday Levent Özbunar 73 oy alarak ikinci sırada yer almıştı. Mahmut İzzet Erol ise 54 oyda kalmıştı. Seçim sonunda Mahmut İzzet Erol’un oyları böldüğü, bu nedenle Levent Özbunar’ın başkanlığı Muazzez Günay’a kaptırdığı yorumu yapılmıştı.

saglisolluhaber.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.