Sağlı Sollu Haber

Haydar Çorum: Mihalıççık'a en çok hizmet veren kurum ESKİ!

ESKİŞEHİR

Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Kanal 26 ekranlarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu…

Kanal 26 ekranlarında Gazeteci Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, ESKİ’nin ilçe genelinde yaptığı çalışmalardan hazırlanmakta olan master plana (temel plan-ana plan), TOKİ’nin yapacağı konut projesinden istihdama ve spor faaliyetlerine ilişkin pek çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN VE OĞUZHAN ÖZEN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’nün ilçede en çok çalışma yapan kurum olduğuna dikkat çeken Başkan Haydar Çorum, “Üç yıldan bu yana Mihalıççık’a en fazla hizmet veren kurum ESKİ. Buradan hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e hem mevcut Genel Müdürümüz Oğuzhan Özen’e ve personelimize teşekkür ediyorum. Şu anda sadece 4-5 tane köyümüzün su problemi kaldı. ESKİ, bu yılki planına o köylerimizi aldı. Biz de belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda ESKİ’nin çalışmalarına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Şimdi kanalizasyon ile ilgili köylerden bazı talepler var. Bu noktada ESKİ’nin de şöyle bir politikası var. ESKİ diyor ki: Belirli bir nüfus ve yoğunluk olursa kanalizasyon işi yapılabilir. Tabii bence de doğrusu da bu, ESKİ haklı. Ama şu anda ESKİ sağ olsun Yunus Emre Mahallemizin kanalizasyonun çalışmalarını gerçekleştiriyor. Yunus Emre dışında 1-2 tane daha büyük mahallemiz var, inşallah Yunus Emre’den sonra o mahallelerde de çalışma yapılacak. Dediğim gibi ESKİ, Mihalıççık’ta büyük oranda çalışmalarını neredeyse tamamladı diyebiliriz” dedi.

İLÇENİN MASTER PLANI HAZIRLANIYOR!

Mihalıççık ilçesinin master planının yapıldığının müjdesini de veren Haydar Çorum, “Mihalıççık ilçesinin master planını hazırlıyoruz; imar, ulaşım, hareketlilik, eğitim, sağlık, sosyal donatılar vesaire. Ve bu çalışmanın içerisinde farklı üniversitelerden çok nitelikli akademisyenler ile mimarlar var. Bu hazırladığımız plan ilçemizin geleceğini şekillendirecek. Ve bakın Yunus Emre çalışmaları kapsamında da 30 farklı üniversiteden 100’e yakın akademisyen bu işe, bu plana dahil oldular. Bu akademisyenler içerisinde sosyologdan mimara, halk biliminden gastronomiye kadar her bölümden hocalarımız var. Şimdi tamamen o hocalarımızın iyi niyetli yaklaşımlarıyla kolektif bir anlayışla hazırlanan bir plan bu. Neticede belediyenin büyük bütçeleri yok, dolayısıyla hocalarımızın bu desteği çok kıymetli. Burada amacımız şu: 21. yüzyılın örnek bir kırsalını yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

‘EMİNE NUR GÜNAY TOKİ KONUSUNDA YARDIMCI OLUYOR’

TOKİ’nin ilçeye konut projesi gerçekleştirdiğini de açıklayan Çorum, “Belediyeye ait olan bir arazide mevzi imar çalışması yaptık, tapularını oluşturduk, mecliste devir kararını da aldık ve taşınmazları TOKİ’ye devrettik. İnşallah TOKİ’nin ikinci 100 bin konut projesinde Mihalıççık ilçemiz de olacak. Sağ olsun AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay Hanım da bu işi takip ediyor. Şimdi bizim talebimiz TOKİ’nin 200 konut yapması. Ama tabii ne kadar çıkar onu şu anda bilemiyorum. Emine Hanım da benden dosya bekliyordu, yine diyorum sağ olsun işi takip ediyor” ifadelerine yer verdi.

MİHALIÇÇIK’TA İSTİHDAM VAR!

Eskişehir’in merkezinde işsiz kalan insanları Mihalıççık’a iş garantisiyle davet eden Başkan Çorum, “Şehirdeki işsiz arkadaşlara çağrı yapıyorum. Şu anda ilçemizde 18 aktif maden işletmesi var. 3 binin üzerinde maden çalışanı var. Madenlerde çalışmak isteyenlere de belediye olarak yardımcı oluyoruz, gerekli iletişimi sağlıyoruz. Ve önümüzdeki 6’nci aydan sonra 2016’dan beri TMSF’de olan ve çalışmayan ADULARYA termik santralinin çalışmasını bekliyoruz. Ve bakın bu santralde bin kişiyi işe alacaklar. İlçede kendimize ait olan bir alanda tekstil atölyesi kurdurttuk. Şu anda 50 kadın o atölyede çalışıyor. Şimdi o atölye büyütülecek ve istihdam sayısı 100’e çıkartılacak. Bakın bu atölye de bir istihdam kapısı şehirdeki işsizler için. Yine bir müjde daha vereyim. İlçede küçük bir sanayi sitesi çalışmamız var. İnşallah mayıs ayının başına kadar onun da temelini atmış olacağız. Bu da hem ilçemizde ticaretin gelişmesine katkı sunacak hem de yeni bir istihdam kapısı daha olacak” şeklinde konuştu.

YUNUS EMRE SPOR 3. LİG’E YÜKSELECEK

İlçede spor alanında önemli faaliyetlere de imza atıldığına vurgu yapan Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, şunları söyledi: “Mihalıççıkspor çok iyi gidiyor. Bu noktada kulüp başkanı Osman Taş’a, teknik heyete ve sporculara teşekkür ediyorum. Tabii kulübün iyi gitmesi ilçemizi de olumlu etkiliyor. Şimdi bakın Mihalıççıkspor’da kadın voleybol takımımız da var ve bu yıl 1. Lig’de mücadele ediyor 9. sırada tamamladı, bu çok iyi bir başarı, seneye daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz. Bu sene Fenerbahçe ile Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bahçeşehir ile maçlar gerçekleştirdi. Şimdi bu reklamı parayla yaptıramazsınız. Bakın bir de erkekler hentbol takımımız var, çok iyi durumda ligi bitirdiler. Ve inşallah önümüzdeki playoff karşılaşmalarından sonra Süper Lig’e çıkacaklar. Yani Eskişehir’de Ormanspor’dan sonra Süper Lig’de takımı olan bir ilçe olacağız. Mihalıççıkspor futbol takımımızdan da özellikle bahsetmek isterim. Takımımız şu an 1. Amatör Lig’de. Yine Eskişehir Yunus Emre Spor var. Yunus Emre Spor da şu anda BAL Ligi’nde ve şu anda birinci ile arasında 1 puan var. İnşallah Yunus Emre Spor’un da 3. Lig’e çıkmasını bekliyoruz. Yine alt yapıda erkekler hentbol takımımız şampiyon oldu. Ve ilçemizde 20’ye yakın kız çocuğumuz voleybolda lisanslı sporcu oldu. 60’ya yakın erkek çocuğumuz futbolda lisanslı oldu.”

saglisolluhaber.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.