Sağlı Sollu Haber

Eskişehir'de akıl almaz olay! Bu nasıl sağlık sistemi?

SAĞLIK

Eskişehir'de bir vatandaşın aldığı hastane randevusu iki kez ertelendi. Sonrasında randevu verilmeyerek 'başının çaresine bak' dendi. İşte detay...

Merkezi Hekim Randevu Sistemindeki hasta hakkı ihlali uygulamasını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Dokuzlar, "muayene etmeyeceksiniz hastayı neden süründürüyorsunuz " dedi.

Eyüp Dokuzlar açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Herkesin örnek gösterdiği, hizmetin aksadığı kuruluşları sağlık sistemi gibi düzeltin dediği, sağlık sisteminden şikayetler giderek artıyor. Öyle uygulamalar yapılıyor ki; bu kadar da olmaz dedirtiyor. Somut olayda tüketicicimiz; 19 Ekim 2021 tarihinde Göz Polikliniğinden randevu almak için ALO 182 Hattını arıyor, Ekim 2021 içerisinde Göz Polikliniğinde boş randevu olmadığı belirtilerek, tüketicimize Göz Polikliniğinde en erken randevunun; 2 Kasım 2021 tarihinde olduğu ifade ediliyor, tüketicimiz 2 Kasım 2021 tarihinde randevu oluşturulmasını kabul ediyor.

2 Kasım 2021'den 2-3 gün önce ALO 182'den aranan tüketicimize 2 Kasım 2021 tarihinde doktorun özel bir durumundan dolayı muayene yapılamayacağı anlatılıyor ve isterse ileri bir tarihe randevu oluşturulabileceği ifade ediliyor, tüketicimiz bu öneriyi de kabul ediyor; bu sefer 15 Kasım 2021 tarihine randevu oluşturuluyor. Programını 15 Kasım 2021 Göz Polikliniğinde muayene olmak için yapan tüketicimiz beklemeye başlıyor. 13 Kasım 2021 tarihinde ALO 182'den tekrar aranan tüketicimize; 15 Kasım 2021 tarihinde doktorun özel durumu nedeniyle Göz Polikliniğinde muayene olamayacağı ve yeni bir randevu oluşturulamayacağı açıklanarak; başının çaresine bakması söyleniyor.

Şimdi açıklamanın başında sorduğumuz soruyu tekrar soruyoruz; hastayı muayene etmeyeceksiniz, neden randevu veriyorsunuz?

Hastanın programlarının sizce bir anlamı yok mu?

Muayene randevusunu 2 defa erteledikten sonra hastaya başının çaresine bak demek;

Hastanın hizmetten yararlanma hakkını, saygı ve itibar görme hakkını ihlal etmiyor mu?

T.C. Sağlık Bakanlığına açık çağrıda bulunuyoruz; kim kurgulamışsa/programlamışsa bu sistemi, bu sistem derhal değiştirilmelidir.

İradesi dışında randevuları iptal edilen hastayı bir aya yakın bekletip başının çaresine bak demek, en hafif tabirle insan hakkı/hasta hakkı ihlalidir."

saglisolluhaber.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.