Sağlı Sollu Haber

Özkan Alp'ten müjde: Beylikova'da çiftçinin geliri 100 milyon olacak!

TARIM

Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Kanal 26’da katıldığı programda Beylikova Tarımsal Sulama Barajı ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi...

Kanal 26 ekranlarında Gazeteci Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Beylikova Tarımsal Sulama Barajını belediye bünyesinde işlettiklerini, sulama alanlarının genişlemesiyle yıllık 10 milyon TL olan gelirin 100 milyon TL’nin üzerine çıkacağını kaydetti.

Başkan Alp açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

'23 BİN DÖNÜM ARAZİ HER SENE EKİLECEK'

“Bu baraj şu an toplam 11 bin 500 dönüm tarım arazisini suluyor. Ama ikinci etap çalışmaları hızla devam ediyor. Bitince toplamda 23 bin dönüm arazi sulanmaya başlanacak. Hiç sulanmayan araziler su ile buluşacak. Şöyle bir hesap yaptık. 23 bin dönüm arazi iki senede bir kere ekiliyor, yani bir sene ekiliyor bir sene nadasa bırakılıyor. Şimdi çiftçinin orada yapmış olduğu toplan ticaret 10 milyon TL. Bakın şimdi baraj çalıştıktan sonra, sulama avantajı olduktan sonra bu rakam ne olacak? Şimdi artık bu 23 bin dönüm arazi her sene ekilecek. Bunun yanı sıra verim iki katına çıkacak. Ekilen ürün çeşitliliği artacak. Böylece gelir, 23 dönümde 100 milyon TL’nin üzerine çıkıyor. Yani Beylikova çiftçisinin geliri 10 kat artıyor.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ GELİYOR

Şimdi bu barajın etrafında 4 bin dönümlük bir arazi vardı. Biz dedik ki bu araziyi de belediyeye kazandıralım. Ve bu sene 4 bin dönümü Beylikova Belediyesi olarak ektik. Bu 4 bin tondan belediyeye 10 milyona yakın gelir gelecek. Bu çok önemli bir kaynak. Bakın ayrı bir şey daha söyleyeyim. Biz bu barajı elektrikle dolduruyoruz. 90 dönümlük bir araziye güneş enerji santrali kuruyoruz. Bu Beylikova’daki en büyük güneş enerji santrallerinden biri olacak. Tarıma, gıdaya bu kadar ihtiyaç olduğu bir dönemde bu yapılan proje oldukça önemli. Sadece Eskişehir için değil, Türkiye için de çok önemli bir proje. Bu projeyle Beylikova, Eskişehir’in en çok sulanabilir arazilerinin olduğu bir ilçe oldu. Ve bu proje çevre ilçeleri de olumlu anlamda etkileyecek bir proje. İddiayla söylüyorum Türkiye’deki belediyeleri bir araya getirsek, bu denli büyük bir tarım arazisini sulu tarıma çeviremez. Bu noktada DSİ, Tarım Bakanlığı ve milletvekillerimiz bizi çok destekliyor, ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

saglisolluhaber.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.