banner194

10.06.2022, 16:57

Celalettin Kesikbaş yine yaramazlık yaptı!

Laf kalabalığı yapmadan direkt konuya giriyorum.

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından gerçekleştirilen ‘Sanayi Kongresi’nin önemli bir yanı var.

Objektif kongre!

*

Yani…

Yalnız ve yalnız, iktidara yakın isimler davet edilmedi.

Yine, yalnız ve yalnız muhalefet eden isimler de çağırılmadı.

Her iki yakanın sözü dinlenir isimleri buyur edildi.

Dolayısıyla kongreyi takip eden katılımcılar, her iki görüşü de dinleyebildiler, bununla beraber sağlıklı bir tahlil yapma fırsatı edindiler.

*

Örneğin…

Hükümete yakınlığıyla bilinen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum, bizimle mücadele edemezsiniz” dediği TÜSİAD’ın başkanı Orhan Turan da görüşlerini aktardı.

Hisarcıklıoğlu, konuşmasında her şeye rağmen daha pozitif bir tablo çizerken, Orhan Turan, ilerleyen günlerde ekonomide işlerin daha da karışabileceğine işaret etti.

*

Sadece Hisarcıklıoğlu ile Turan mı vardı iki farklı mahalleden?

Bir örnek daha…

Dünya Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım ile yine Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar aynı panelde yer aldılar.

Yıldırım, tarım yazarıdır ve seviyeli muhalefetiyle dikkat çeker.

Vahap Munyar ise iş dünyasının sevilen isimlerindendir, etliye sütlüye pek bulaşmaz, daha çok olumlu tablolar çizer.

Her ne kadar panelde moderatör olarak yer alsa da katılımcılar, Munyar’ın düşüncelerini de dinleme fırsatı buldular.

Ali Ekber Yıldırım’ın yanında, gıda işi yapan ESO yöneticisi Güven Erdoğan’ın panelist olarak yer aldığını da belirtmek faydalı olacak.

*

Yine başka bir panelde, Dünya Gazetesinden Şeref Oğuz ile Selin Arslanhan’ın yanında ESO’nun bir diğer yöneticisi Ömer Benli’nin yer alması ayrı bir örnek. Benli’nin iktidara yakın olduğu biliniyor.

*

Türkiye’nin belirgin olarak kamplaştığı bir dönemde, farklı mahallelerin mensuplarının aynı ortamda bir araya gelerek saygı çerçevesinde görüşlerini aktarmaları oldukça değerli ve Türkiye’nin geleceği için umut verici.

Sanayi Kongresi, bu yönüyle, aynı zamanda ciddi bir örnek teşkil ediyor.

Türkiye’de de, Eskişehir’de de görüyoruz ki, organize edilen etkinliklerde sadece aynı mahallenin temsilcileri konuşuyor, aynı mahalleye gönül vermiş katılımcılar ise dinliyor.

Ve bu etkinliklerin, sadece siyasi ikbal kaygısı taşıyan kişilere faydası oluyor; katılımcılar yalnız ve yalnız kafesten kaçırılmaması gereken, konsolide edilmesi zorunlu bir kitle olarak değerlendiriliyor.

Ve maalesef, katılımcılar, konsolide edilip at gözlüklü taraftarlar haline getirilmeye çalışıldıklarının farkına varamıyorlar.

Oysa, bu işin doğrusu, farklı mahallelerin temsilcilerinin aynı ortamda yine farklı mahallelere gönül vermiş katılımcılara seslenmeleri değil midir?

Bununla beraber, katılımcıların, farklı düşünceleri dinledikten sonra bu düşünceleri kendi deneyimleri ve bilgileri ile harmanlayarak en doğru fikre ulaşabilmeleri özgürlüğüne erişebilmeleri değil midir?

İşte, Sanayi Kongresi, söz konusu organizasyonuyla bunu başarmıştır ve bu noktada iddia ediyorum Eskişehir’in önünü açmış, ‘kafası ezilme korkusu olan’ insanlara da cesaret vermiştir; zira hem şehrimizde hem de ülkemizde ‘bir şeyler’ yapmak isteyen insan sayısı çoktur, ancak hastalıklı sistemin yoğun baskısı karşısında cesaretlendirilmeleri gerekir.

İnanıyorum ki, Eskişehir’de bu ve benzeri organizasyonlar Sanayi Odası ile sınırlı kalmayacak, ‘insanları özgürleştirme fikri’, belki yavaşta olsa diğer kurumlara da mutlaka sirayet edecek.

*

Yazımı, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın Sanayi Kongresi’nde yaptığı konuşmadaki şu cümlesiyle sonlandırmak istiyorum:

“İddiayla söylüyorum, Sanayi Odası Eskişehir'in bir numaralı STK'sıdır.”

Evet, diğer çalışmaları bir kenara, Sanayi Odası’nın, Sanayi Kongresi’yle ‘insanları özgürleştirme girişimi’, bu iddianın en belirgin göstergesi.

Zira Sivil Toplum Kuruluşu (STK) demek, kurumların ya da kişilerin arka bahçesi haline gelerek toplumu siyasi veyahut ekonomik saiklerle mankurtlaştımaya çalışmak değildir.

STK demek, özgür insan demektir!

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Önce ilke 2 yıl önce
Eso nın ve Celalettin beyin başarılı bir çalıştayı idi ,hele değerli dostum,arkadaşım Orhan Turan’nın varlığı daha iyi değer kattı kongreye ,diğer taraftan Dünya gazetesinin kıymetli yazar ve yöneticilerinin olması baka başka keyifti.teşekkürler başkan
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@