banner298

banner194

Hamid Yüzügüllü'den işçiye zam!

Sivrihisar Belediye Başkanlığı ile Belediye İş Sendikası arasında ek protokol görüşmeleri tamamlandı. Buna göre çalışanlar yüzde 90'a varan zamlar aldı...

EKONOMİ 05.09.2022, 10:42
Hamid Yüzügüllü'den işçiye zam!

Dünya üzerinde yaşanan enerji krizi ve Türkiye'de son dönemde can yakan enflasyon, belediyeleri ve sendikaları harekete geçirdi.

Bu anlamda enflasyon karşısında eriyen maaşları iyileştirmek amacıyla Eskişehir Sivrihisar Belediye Başkanlığı ile Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanlığı ek protokol için masaya oturdu.

Kalifiye personele ve yapılan işe göre asgari ücretin yüzde 10'u ile yüzde 90'ı oranında artış yapıldı.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imza programında şunları söyledi:

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET

Sivrihisar Belediyesi çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi yönünde Belediye İş sendikası ile gerçekleştirilen, 01.01.2022  ile  31.12.2022 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesindeki ücret tabanları, dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon gibi nedenlerden dolayı yaşanabilir seviyenin altına düştüğü göz önüne alınmış ve mevcut TİS hükümlerinde belirtilen ücret tabanlarının iyileştirilmesi yönünde Belediye İş Sendikasıyla ek protokol imzalanmıştır. Böylece Sivrihisar Belediyesi emekçilerini enflasyona ezdirmemiş ve daha yaşanabilir ücretler almaları sağlanarak iş barışının sağlanması için eşit işe eşit ücret mantığıyla iyileştirme yapılmıştır. Tüm işçi emekçi kardeşlerimize ve tüm taraflara hayırlı olsun. Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak’a da teşekkür ederim."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@