Süleyman Bakal da itiraz etti: Zamlar infiale yol açtı!

Fahiş zamlarla gelen elektrik faturaları vatandaşın belini büktü. Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Başkanı Süleyman Bakal ses yükseltti...

EKONOMİ 10.02.2022, 12:13
Süleyman Bakal da itiraz etti: Zamlar infiale yol açtı!

"Toplumun tüm kesimleri elektrik fiyatları konusunda acil ve adil düzenleme beklemektedir" diyen Başkan Süleyman Bakal, şu ifadelere yer verdi: 

'İTİRAZLAR YANKI BULDU'

"Elektrik fiyatlarına yapılan yüksek ve kademeli zamlar toplumun tüm katmanlarında infiale yol açtı. Bu infial faturalar geldikçe artmakta, tüketicilerin itirazı kartopu gibi büyümektedir. Birinci kademenin 01.02.2022 tarihinden itibaren 7kWh/gün olarak belirlenmesi tüketicilerin elektrik faturalarında önemli oranda bir düşüş sağlamamaktadır. Toplumunu tüm kesimlerinden yükselen itirazlar hükümet nezdinde yankı buldu. Hükümet adına açıklama yapan yetkililer elektrik fiyatları üzerinde çalıştıklarını teklifleri değerlendirdiklerini ifade ettiler. 

ELEKTRİK ŞİRKETLERİNE SESLENDİ

Umudumuz elektrik fiyatlarını  adil seviyeye çekecek çalışmanın ivedilikle sonuçlanması yönündedir. Elektrik fiyatlarını makul seviyeye çekmek için yapılan çalışmada; salgının, enerji fiyatlarının ve sürdürülebilirliğin yükü adil şekilde dağıtılmalı, gelir dağılımındaki adaletsizlik derinleştirilmemelidir. Dağıtım şirketlerinin kâr oranları yeniden değerlendirilmeli salgın sürecinde elektrik dağıtım şirketlerinin de taşın altına elini koyması sağlanmalıdır. Elektrik fiyatları düzenlenirken; elektriğin tüketiciler için temel ihtiyaç olduğu sürekli masada bulundurulmalıdır. Elektrik fiyatlarında genel bir indirim yapılmalı; toplumun alt ve orta gelir gruplarının büyüme ve kalkınmayı finanse etme uygulamaları önlenmelidir. Adil kapsayıcı büyüme öncelenmelidir. Tüketiciler; elektrik fiyatlarını adil seviyeye çekecek çalışmanın ivedilikle sonuçlanmasını ve alınan kararların kamu vicdanını yaralamamasını beklemektedir."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@