banner298

banner194

TÜKDES: Gerçek hayattan kopuk projelerden acilen vazgeçilmelidir

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, temel ihtiyaç maddelerine sürekli yapılan zamlar hakkında açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 07.06.2022, 13:19 07.06.2022, 13:25
TÜKDES: Gerçek hayattan kopuk projelerden acilen vazgeçilmelidir

Süleyman Bakal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Temel ihtiyaç maddelerine kamu ve özel teşebbüs tarafından yapılan zamlar ve artan/artırılan fiyatlar gelir dağılımındaki uçurumu her gün derinleştirmektedir. 

Gösteriş tutkusu kamu kaynakları ile yaşanan ihtişamlı hayatlar; dar ve sabit gelirlerinin sabrını zorlamaktadır. 

Pandemi süreci, Ukrayna Rusya Savaşı ve ülkemizin içinde bulunduğu riskli coğrafyanın farkında olan tüketiciler bile; sorumsuzca yapılan açıklamaları, nedensiz artan fiyatları ve büyüyen ekonomiden alamadıkları payı yorumlamakta güçlük çekmektedir. 

TÜİK'in enflasyonu ile tüketicilerin enflasyonu birbirini tutmamakta; tüketiciler TÜİK'in kendileri ile eğlendiğini düşünmektedir. 

Paradan para kazanmaya verilen çifte garantinin ve şehrin ürettiği rantın vahşice dağıtılmasının sonucunu görmek için gelecek bilimci olmaya gerek yoktur. 

Yüksek idealler, ülkemizin beka sorunu ve vazgeçilemeyecek değerlerin korunup kollanabilmesi için gelir dağılımındaki adaletsizlik bir an önce azaltılmalıdır. 

İhracat arttı, ekonomi büyüdü, stratejik yatırımlar işletmeye alındı ise bu getirilerden toplumun alt katmanları da faydalanmalıdır. 

Sahada yapılan araştırmalara göre, uygulanabilir projeler üretilmeli; yerli üretim desteklenmeli, sahadan, gerçek hayattan kopuk 'parlak fikir ve projelerden' acilen vazgeçilmelidir. 

Hayat pahalılığının göreceli olduğu bilinen bir gerçektir. Devletin varoluş/kuruluş nedenlerinden biride; nimet ve külfet oranını dengeye getirmektir. 

Adil, şeffaf ve hesap verebilir uygulamalar yapılabilir bunu yapabilecek/yapacak ehil ve yetkin kadrolar vardır. 

Gelirin yeniden dağılımı politikaları gözden geçirilmeli,külfet ve nimet dengesi birbirine yaklaştırılmalıdır. 

Yüksek ideallere destek, beka sorununa omuz verme, birlikte yaşama arzu ve sevinci; gelir dağılımında adalet sağlanarak üst seviyelere çıkartılabilir." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@