banner298

banner194

ARİNKOM TTO’dan önemli başarı!

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BiGG) kapsamında, 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek yeni uygulayıcı kuruluşlar belli oldu...

ESKİŞEHİR 20.12.2022, 15:49
ARİNKOM TTO’dan önemli başarı!

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BiGG) kapsamında, 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek yeni uygulayıcı kuruluşlar belli oldu. BİGG kapsamında girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirleri, fikir aşamasından pazara kadar olan süreçleri destekleniyor. Yenilikçi iş fikirlerinin somut iş planlarına dönüşmesi süreci ise Uygulayıcı Kuruluşlar aracılığı ile yürütülüyor.

BiGG TEAM projesi desteklenmeye hak kazandı

2022 yılı Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı’na, 163 kuruluşun dahil olduğu 52 proje başvurusu yapıldı. Değerlendirmeler sonucunda 37 proje başvurusunun desteklenmesine karar verildi. Desteklenmesi uygun görülen projelerden biri de ARİNKOM TTO’nun koordinasyonunda güçlü ortaklarla birlikte oluşturulmuş olan BiGG TEAM projesi oldu. BiGG TEAM uygulayıcı kuruluşu başta üniversite ortakları Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi; Sanayi kuruluşu ortakları Migros Ticaret A.Ş., Oyak Renault Otomobil Fab. A.Ş., Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş., Tat Gıda Sanayi A.Ş., Esalba Metal Sanayi A.Ş., Araştırma merkezi ortağı T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı - Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Girişim Sermayesi fonu ortağı Vestel Ventures Arge A.Ş.’den oluşuyor.

BiGG TEAM ile girişimcilere iş fikirlerinin geliştirilmesi çerçevesinde teknik danışmanlık, dikey/yatay mentorluk ve ihtiyaç duyulan eğitimler sağlanacak; ardından kavramsal doğrulama ve MVP odağında basit prototipler oluşturmalarına destek olunacak.  Kadın girişimciliği ve akademik girişimciliği arttırmanın yanı sıra dezavantajlı bireylere yönelik teknolojiler geliştirilecek. Bu çalışmalar ile girişimcilik kültürünün, teknoloji tabanlı ve yenilikçi girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi, finansmana, bilgiye ve pazara erişim imkânlarını geliştirmesi hedefleniyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@