Delil Ateş'ten 'Geççek' yorumu: Toplumu daha da kutuplaştırdı!

Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, Kanal 26 ekranlarında açıklamalarda bulundu... Ateş'in, Tarkan'ın yeni şarkısına ilişkin yorumu dikkat çekti...

ESKİŞEHİR 21.02.2022, 16:14 22.02.2022, 15:53
Delil Ateş'ten 'Geççek' yorumu: Toplumu daha da kutuplaştırdı!

Kanal 26 ekranlarında Gazeteci Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil AteşTarkan'ın yeni şarkısı 'Geççek' hakkında dikkat çeken yorumda bulundu.

Ateş, şarkının, toplumu kutuplara ayırdığını öne sürdü.

Başkan Ateş açıklamasında, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

'BİR KESİM AK PARTİ KARŞITI KAMPANYA YÜRÜTTÜ'

"Tarkanın şarkısı ciddi bir etki yarattı şu an için ama Tarkan’ın şarkısı son dönemde kutuplaşan ülkemizi daha da kutuplaştırdı. Şarkıya gelen yorumlara ve tepkilere baktığımızda bir kesim bu şarkıyı kurtarıcı olarak gördü. İşte, Tarkan bir şarkı daha yaparsa iktidar gidecekmiş gibi bir anlayış içerisine girdi, bir rüzgara kapıldı. Yani şarkının müziği güzel demek yerine, sözleri güzel demek yerine, şarkıyı tamamen siyasallaştırıp AK Parti’nin gitmesi üzerine bir kampanya yürüttü bir kesim.

'SANATÇI SİYASET ÜSTÜDÜR'

Diğer tarafta ise bu şarkının özel olarak yazıldığını, proje şarkısı olduğunu, iktidarın gitmesi üzerine propaganda amaçlı oluşturulduğunu düşünen bir kesim var. Bence bir şarkıya bu kadar anlam yüklememek lazım. Bu bir şarkı sonuçta. Yani Tarkan bir mega star; eğer Tarkan bu şarkıyı sanatın ötesinde bir amaçla yazmışsa doğru değil, politik zemin içine girmemesi lazım. Bir de bakın şarkı paylaşıldıktan sonra muhalefet partilerinin genel başkanları da Twitter’da siyasi mesajlar verdiler, bu da şarkının siyasallaşmasında etkili oldu. Ama ben bunu doğru bulmuyorum. Bu durum, Tarkan için de üzücü. Tarkan dediğimiz kişi bir sanatçı. Eğer siyasi bir amacı yoksa, zaten bir şey diyemeyiz. Ancak siyasi bir amacı varsa, bu Tarkan’a da yakışmaz. Çünkü o bir mega star. Bugün Tarkan'ı AK Partili de seviyor, Saadet Partili de seviyor, Genç Partili de seviyor, İYİ Partili de seviyor; yani herkes seviyor. Yani sanatçı siyaset üstü olmalıdır, bu tür kutuplaştırıcı siyaset içine girmemelidir."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@