banner298

banner194

Eskişehir'deki tramvaylarda kadın hakları!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen ve kadınların haklarına dikkat çeken “Vazgeçmiyoruz” kampanyası tramvaylarda da yer aldı.

ESKİŞEHİR 07.03.2022, 14:09
Eskişehir'deki tramvaylarda kadın hakları!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Kent Konseyi, Tepebaşı Sağlıklı Kentler, Odunpazarı Kent Konseyi, TMMOB ve Eskişehir Barosu paydaşlığında kurulan Eskişehir Kadın Dayanışması Platformu’nun başlatmış olduğu şehir genelindeki billboard, ekranlar ve sosyal medyada da yer alan “Vazgeçmiyoruz” çalışmasına Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvaylarda da yer verildi.

Tramvayların içine asılan yazılarda kadınların yaşama, özgürlük, eşitlik, nafaka, boşanma, eğitim, eşit işe eşit ücret, adalete erişim, sağlık ve şiddetsiz yaşam hakları ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, CEDAW, Türk Medeni Kanunu’nda yer alan maddeler yer aldı.

Tramvaylarda yolculuk yapan vatandaşlar yazıları dikkatle inceleyerek, bilmeyenlere ya da bilmezlikten gelenlere kadınların haklarını duyurduğu için Eskişehir Kadın Dayanışması Platformu’na ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@