Eskişehir Halkevi'nden kutlamaya davet!

Eskişehir Halkevi, Halkevlerinin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı, kutlama yapacaklarını duyurdu... İşte detay...

ESKİŞEHİR 24.02.2022, 13:57
Eskişehir Halkevi'nden kutlamaya davet!

Eskişehir Halkevi üyeleri adına açıklama yapan Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Cevat Aydemir, şu ifadelere yer verdi: 

'HALK OLABİLME MÜCADELESİ'

"Bu yıl Halkevleri'nin 90. yılını kutluyoruz. Eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık kavgasının tarihi olarak yaşanan 90 yıl! Bu çınarın gölgesinde çok soluklanan oldu, çok çetin mücadeleler oldu. Neredeyse Cumhuriyet’le yaşıt olan tarihinin her döneminde bir başka mücadelenin yürüyüş kolu kuruldu Halkevlerinde.  Bir halk olabilme mücadelesinden faşizme meydan okuyan Mahir’e, Ulaş’a, Dev Genç’lilere… 12 Eylül mahkemelerine boyun eğmeyen Ahmet Yıldız’lardan yoksul mahallelerden turuncu bir sel olup meydanlara akan Halkevcilere, mahallenin mütevazi buluşma mekanlarında çocukluğunu yaşayanlardan bugün Gezi’nin bin bir rengini kuşanıp inatla direnenlere.

'ZORBALIĞA DİRENENLER YARINI KURACAK'

90 yıllık çınarımız bu tarihi boyunca halkın aydınlanma evinden mücadele örgütüne dönüşerek gelişti. Halk her zaman özlemleriyle, mücadelesiyle Halkevleri'ni şekillendirdi. Halkevciler de bu mücadele içerisinde şekillendi. Her zaman halkın yanında yürüdü, halkın kavgasının içinde gelişti. Bugün işçilerin ayağa kalktığı, kadınların isyanının hiç durmadığı, hayat pahalılığına ve yoksulluğa karşı memleketin en doğusundan en batısına seslerin yükseldiği, sanatın, şiirin, kalemin direndiği, yeni bir baharın müjdelendiği günlerde 90. yaşımızı kutlamanın onurunu taşıyoruz. Şüphesiz yarını kuracak olanlar bugün her türlü zorbalığa karşı direnenler olacak. İşte bu bilinçle ve halkevlerinin mücadele geleceğiyle geleceğe yürüyoruz.

26 ŞUBAT'TA KUTLAMA VAR!

İnsanca bir yaşam, demokrasi, laiklik, özgürlük ve barış için direnişte birleşelim diyoruz. Saray rejiminin ve faşizmin yıkılması için direnişte birleşelim. Herkesin insanca yaşam koşullarına sahip olması için direnişte birleşelim. Halktan çalınanların halka iade edilmesi, halkın denetiminde ve yönetiminde olması için direnişte birleşelim. Doğanın talanına son verilmesi için direnişte birleşelim. 26 Şubat Cumartesi günü, saat 14.00’de Halkevlerinin 90. Yılını Eskişehir’de kutlamak için toplanıyoruz. Hayatın şarkılarını söyleyen, şiirlerini okuyan şair ve fotoğraf sanatçısı dostumuz Mehmet Özer bizimle birlikte olacak. Barış akademisyenlerinin kurduğu Barışa Ezgiler grubu ile türküler, şarkılar söyleyeceğiz. Eskişehir halkını Hasan Polatkan Kültür Merkezine çağırıyoruz. Çağrımız, direnenlerin ve direnişte birleşenlerin çağrısıdır. 90. Yaşımız kutlu olsun."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@