Eskişehir Ülkü Ocakları'ndan Mangala şenliği

Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nın, düzenlemiş olduğu Geleneksel Mangala Turnuvası, Kutadgu Bilig Kitap Kahve'de gerçekleştirildi.

ESKİŞEHİR 11.06.2022, 17:51
Eskişehir Ülkü Ocakları'ndan Mangala şenliği

Turnuvaya Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri, Asena ve diğer birimlerin yanı sıra, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Alp Arslan, Türk Eğitim-Sen Eskişehir 2 No.lu Şube Başkanı Bahadır Ayas, MHP Tepebaşı meclis üyesi Eyyüp Yılmaz, MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar,  Türk enerji sen Eskişehir il temsilcisi İsmail Fıçıcı ve çok sayıda Lise öğrencisi ve aileleri katılım sağladı. 

Turnuvada Alperen Karaçimen 1. Arda Gönderen 2. Göktuğ Bay 3. Mehmet Şakar 4. Sena Yıldım 5. ve Emre Yıldız 6. oldu. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Alp Arslan, Türk Eğitim-Sen Eskişehir 2 No.lu Şube Başkanı Bahadır Ayas, MHP Tepebaşı meclis üyesi Eyyüp yılmaz, MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar, Türk Enerji sen Eskişehir il temsilcisi İsmail Fıçıcı ve diğer protokol üyeleri takdim etti. 

Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı, Kazım Aksoy katılımcı öğrenci ve ailelerine teşekkür etti. Bu yıl ilk olarak gerçekleştirilen Mangala Turnuvasını geleneksel hale getirip, Kutadgu Bilig Kitap Kahve evinde her yıl düzenlemeyi planladıklarını belirtti. 

Doç. Dr.Yalçın Bay yaptığı açıklamada, "Kadim kültürümüzün mirası olarak geleneksel oyunlarımızı gençlerimize öğretmek, oynatmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, her eğitimcinin milli bir görevidir. Kültürel Genlerimizi keşfetme yolculuğumuzda, oyunlarımızdan ill bahseden yazılı kaynak Kaşgarlı Mahmut'un Kutadgu Bilig eseridir. Geleneksel oyunlarımızı tanıtmaya yönelik ilk Mangala Turnuvamızı, Kutadgu Bilig Kitap Kahve'de gerçekleştirmiş olmaktan çok mutluyum. Katkılarından dolayı Ülkü Ocakları il Başkanımız Kazım Aksoy, başkan yardımcımız Dr. Kürşat Kartal'a teşekkür ediyoruz" dedi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@