İYİ Parti, Günyüzü'nden seslendi: Lojman ihtiyacımız var!

İYİ Parti Günyüzü İlçe Başkanı Ali Oruç, ilçede kamu personeli için lojman yapılmasını istedi... Oruç, "yer olmadığı için tayin isteniyor" dedi.

ESKİŞEHİR 17.02.2022, 11:15 17.02.2022, 11:21
İYİ Parti, Günyüzü'nden seslendi: Lojman ihtiyacımız var!

İYİ Parti Günyüzü İlçe Başkanı Ali Oruç yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

İlçemizin kanayan yaralarından biri olan kamu personelinin kalacak yer sıkıntısı. Eskişehir’in en uzak ilçelerinden birisi olması münasebetiyle, gözden ırak gönülden de ırak düşüncesiyle hareket edilmektedir. Bir türlü çözülemeyen sorunların başında gelen konulardan birisi de, merkezi yönetimin ilçeye atamasını yaptığı, Günyüzü ilçe halkımıza hizmet etmek üzere göndermiş olan kamu personellerinin barınma sıkıntısıdır.

Günyüzü ilçemizde bulunan bina ve evlerin kendi vatandaşlarımızın barınmasını ancak karşılamaktadır. İlçemizin tam anlamıyla gelişmeye müsait olmayışı, yeni bina ve evlerin yapılmasına engel olmaktadır. Bu konu göz önünde alındığında kamu personelleri ilçemizde barınma sıkıntısı ile karşılaşmakta, İlçemizin hali hazırda kamu lojmanları mevcut ancak yeni gelen kamu personelleri için ise yetersizdir. 

İlçeye atanan kamu personeli kamu misafirhanelerinin bulunmadığından ilçeye gel git yapmak zorunda kalmaktadır, bu nedenle maddi yük getirmekte. Kalacak yer sıkıntısından dolayı kamu personeli bir yılın sonunda tayin isteyerek ilçeyi terk etmektedirler. Özellikle öğretmenlerin tayin isteyerek gitmelerinde, eğitimde sürekliliğin bozulduğu, öğrenciler ve öğretmenler hakkında olumsuz etki yarattığı gibi eğitimi büyük sekteye uğratmaktadır. Kamu personelinin lojman, apart ve ulaşım sorunu olmasından kaynaklı olarak İlçemize kamu personelinin gelmek istemedikleri. Kış aylarının zorlu geçmesi İlçeye ulaşımı engellemekte olup, Bu sebepledir ki ilçeye kamu personelinin ihtiyacına binaen acilen lojman veya apart yapılması büyük önem arz etmektedir. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz.   

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@