Kırsal Kalkınma Meclisi Başkan Kurt’u ziyaret etti

Odunpazarı Kent Konseyi Kırsal Kalkınma Meclisi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti.

ESKİŞEHİR 06.04.2023, 19:47
Kırsal Kalkınma Meclisi Başkan Kurt’u ziyaret etti

Odunpazarı ilçesinde kent ve kırsal arasındaki bağı güçlendirerek sürdürülebilir bir kent ve kırsal bütünlüğü oluşturmak adına kurulan Odunpazarı Kent Konseyi Kırsal Kalkınma meclisi ilk ziyaretini Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a yaptı.

Odunpazarı Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen ziyarete Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru da katıldı. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde Odunpazarı ilçesindeki 50 mahalle muhtarı, tarımsal STK temsilcileri ve ilgili kurum yetkililerinden kurulan meclis, tarım ve hayvancılık uygulamalarını yaygınlaştırarak, kenti ekonomik, sosyal ve fiziki olarak doğaya yaklaştırmak, kırsal alanda yaşayan fertlerin ekonomik ve sosyal refahı ile yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Gerçekleşen ziyarette Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru meclis çalışmaları hakkında Başkan Kurt’a bilgi verdi. Başkan Kurt ise Odunpazarı ilçesinde Odunpazarı Kent Konseyi Kırsal Kalkınma Meclisinin kurulması hem bizim için hem de kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız için oldukça önemli. Kapitalist bir sistemde sömürü mekanizması olduğu sürece küçük çiftçilerimizin hak ettiğini alması mümkün değil. Kurulan yanlış düzende hiç gereği yokken 2 senede bir traktör değiştirilmesi isteniyor. Paylaşmayı ve dayanışmayı unuttuk. Köylerimiz küçülüyor. Köylerimizde geçmiş yıllardaki nüfus ve üretim yapılacak alanlar yok. Tarım politikaları yüzünden Türkiye her yıl Trakya bölgesi büyüklüğünde bir alanı tarım dışına atıyor. AKP iktidara geldiğinde milli gelirin %1’ni tarıma ve çiftçiğe destek olarak verilmesi için kanunda değişiklik yaptı. Fakat şimdiye kadar milli gelirin %1’i hiç verilmemiş. Çiftçiler olarak alacaklısınız. % 1 olan desteği almanız lazım. Fakat mazottan aldığı KDV ve ÖTV size verdiği destekten daha fazla. Bu meclis bu olumsuzlukları dile getirme konusunda oldukça önemli” dedi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@