banner298

banner194

Odunpazarı Belediyesi’nden Malatya’ya konteyner kent

Odunpazarı Belediyesi, Malatya’ya konteyner kent kurmak için çalışmalarına başladı...

ESKİŞEHİR 02.03.2023, 16:10
Odunpazarı Belediyesi’nden Malatya’ya konteyner kent

11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası, Odunpazarlıların desteği ile yardım kampanyası yürüten Odunpazarı Belediyesi, bölgeye toplam 24 tır yardım malzemesi, iş makinası ve kamyon ile Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibini (OBAK) gönderdi.

Kente gelen depremzedeler için deprem koordinasyon iletişim merkezi kurarak, Halk Market aracılığı ile 2315 kişinin gıda, kıyafet ve hijyen malzemeleri ihtiyacını karşıladı. “Her zaman yanınızdayız. Yaraları birlikte saracağız” diyerek herkesi yardım seferberliğine devam eden Odunpazarı Belediyesi, şimdi de Malatya’nın Yeşilyurt Aşağıbağlar Mevkii’ne konteyner kent kurmak için hazırlıklarına başladı. Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Emre Genç, Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin de (OBAK) dahil olduğu bir ekip ile bölgeye gitti. Genç, OBAK ekibi ve diğer belediye görevlileri, Malatya’da lojistik merkezi kuran Güzelbahçe Belediye Başkanı Ö. Mustafa İnce ile buluşarak yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Genç ve ekipler, konteyner kent için tahsis edilen bölgenin alt yapı ve fiziki koşullarını inceledi. Teknik ekip ise konteyner kent kurmak için çalışmalarına başladı. Çalışmalar tamamlandığında Odunpazarı Belediyesi bölgeye; tuvalet, banyo, mutfaktan ve 2 odadan oluşacak 40 konteynerlık, bir kent kuracak. 

OBAK ekibi ise konteyner kent kurulduktan sonra, burada konaklayacak ailelerin yiyecek kıyafet gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için sahada olacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@