Rektör Şenocak: Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak en büyük görev!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ESKİŞEHİR 28.10.2021, 15:48
Rektör Şenocak: Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak en büyük görev!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü inanç ve kararlılıkla savunmanın önemine vurgu yaptı.

Rektör Şenocak, “Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak için bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmak ve vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü inanç ve kararlılıkla savunmaktır. Bu bakımdan 15 Temmuz 2016 hain kalkışması sırasında darbecilere karşı sergilenen destansı direnç, milletimizin Cumhuriyetine ve demokrasiye bağlılığını ve devletiyle ne kadar bütünleştiğini bir kez daha göstermiş ve tarihimizde de altın bir sayfa olarak yerini almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için kanını döken ve canını veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@