Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yazılımdan Tasarıma Gelecek DİGEM’de: Eskişehir'de Gençlere Ücretsiz Dijital Eğitim

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, UNDP ve TBB iş birliğiyle kurulan Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM), gençlere yazılım ve yapay zeka alanlarında ücretsiz eğitimler sunuyor.

ESKİŞEHİR 30.07.2026 14:01 Seray Şahin 48 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Yazılımdan Tasarıma Gelecek DİGEM’de: Eskişehir'de Gençlere Ücretsiz Dijital Eğitim
Paylaş:
N

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde, AB finansmanıyla hayata geçirilen Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM), gençleri geleceğin meslekleriyle buluşturmayı sürdürüyor. Ne eğitimde ne de istihdamda yer alan gençleri odağına alan merkez; robotik kodlamadan yapay zekaya, oyun geliştirmeden dijital pazarlamaya kadar birçok alanda ücretsiz eğitim veriyor.

2025 yılından bu yana faaliyet gösteren DİGEM, gençlerin dijital beceriler kazanarak teknoloji üreten bireyler haline gelmelerini amaçlıyor. Merkezde yürütülen programlar ve eğitim imkanları hakkında bilgi veren Eğitimci ve Yazılım Mühendisi Yusuf Kenan Uğur, sürece ilişkin detayları paylaştı.

30 Farklı Branşta Eğitim Modülü

Yazilimdan Tasarima Gelecek Di̇gem’de (3)

Merkez bünyesindeki eğitim olanaklarına değinen Yusuf Kenan Uğur, "Merkezimizde robotik kodlama, yapay zekâ, oyun ve web geliştirme gibi yazılım alanlarının yanı sıra dijital pazarlama gibi farklı branşlarda da eğitimler veriyoruz. Eğitim modüllerimiz 15 ile 25 saat arasında değişiyor ve yaklaşık 1 ay sürüyor. Bugüne kadar 30 farklı ders verdik. Piyasa koşullarında yüksek meblağlarla sunulan bu eğitimleri belediyemiz bünyesinde tamamen ücretsiz olarak gençlere sunuyoruz. Başvuru yapmak isteyenler @ebbgenclik Instagram hesabını takip edebilir ve ebbgenclik.com adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler" dedi.

Gençlerden "Eskişehir AI" Projesi

Eğitim alan kursiyerler ise DİGEM'in hem mesleki hem de sosyal gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirtti. Yaklaşık 6 aydır merkezde eğitim aldığını ifade eden bir kursiyer, yapay zekaya olan ilgisi doğrultusunda edindiği birikimle arkadaşlarıyla birlikte "Eskişehir AI" projesi üzerinde çalışmaya başladıklarını dile getirdi. Kursiyerler, sunduğu imkanlar nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür etti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Hadise'den Minik Hayranına 200 Bin TL'lik Hediye
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hadise'den Minik Hayranına 200 Bin TL'lik Hediye
WhatsApp
İhbar Hattı