Yeniden Refah Partisi'nden KYK yurt zamlarına tepki!

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Uylaş, son zamanlarda gelen KYK yurt ücretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ESKİŞEHİR 12.07.2022, 14:47
Yeniden Refah Partisi'nden KYK yurt zamlarına tepki!

Ramazan Uylaş, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

"KYK yurt ücretlerine %80 zam yapılacağı açıklandı. Devletten bir üniversite öğrencisinin aldığı aylık KYK bursu 850 TL’dir. 850 TL devletten burs alan bir öğrenci, bunun 800 TL’lik kısmını sadece Yurt ücreti olarak verecek. Hesaplamak çok zor olmasa gerek, ögrenciye kalan aylık 50 ₺ ile 1 ay boyunca geçinilmesi isteniyor. 

Bu hangi akla, mantığa, vicdana sığar bir durumdur? Devlet yetkililerimiz durumu görmezden gelerek veya böyle vicdana sığmayan bir uygulamaya teşebbüs ederek ne yapmayı amaçlamaktadırlar? Üzülmemek elde mi? Bu uygulamanın bizlere anlattığı durum, ailenin durumu iyiyse üniversiteye gidebilirsin ama ailenin durumu iyi değilse üniversiteye gitmeyi aklından bile geçirme. Üniversite okumayı çok istiyorsanız hem çalışacaksınız hem üniversite okuyacaksınız. Başka şart ve koşulda üniversiteye gitmeniz mümkün değil. 

Milletimiz ve gençlerimiz 2023 seçimlerinde vicdanın sesini dinleyerek kararını verecek ve Yeniden Refah Partisi ve Milli Görüş iktidarı ile daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaşam sürecektir. Projelerimiz ile yerli ve milli kaynak paketlerimiz ile genç kardeşlerimizin, milletimizin Refahı ve huzuru için Yeniden Refah gelecek yüzler gülecek." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@