Eskişehir'de düzenlenen şenlik vatandaşın beğenisini topladı

Eskişehir'de bu yıl 8'incisi düzenlenen "Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. 

ETKİNLİKLER 14.05.2022, 14:40
Eskişehir'de düzenlenen şenlik vatandaşın beğenisini topladı

Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları paydaşlığında bu yıl 8’incisini düzenlediği “Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği” korteji renkli görüntülere sahne oldu. 

17 okulun katılımı ile bu yıl 8’incisi düzenlenen Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği korteji, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ve Eskişehirlilerin katılımı ile başladı. Porsuk Bulvarı Adalar Mevkiinde bir araya gelen okullar, kostümleriyle yürüyerek Ulus Anıtı’na geldiler. Burada kortejin açılış konuşmasını yapan Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara, “Her geçen yıl şenliğimize istek ve taleplerin artması bizleri de daha ciddi ve donanımlı çalışmaya teşvik etmektedir. Bu yıl şenliğimiz, 14 Haziran günü usta tiyatro sanatçılarının katılımıyla Atatürk Kültür Sanat ve Kongre merkezinde yapacağımız ödül töreniyle sona erecektir” dedi. 

Daha sonra söz alan Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, "Eskişehir Liselerarası tiyatro şenliğimizde amacımız, sahne tozu yutanların bir daha tiyatrodan vazgeçemeyeceğine inanarak; sanatı ülkemizden eksik etmeden, bizlerden sonra da devam etmesini sağlayacak, tiyatro sanatını emanet edebileceğimiz gençler yetiştirmektir” diye konuştu. 

Korteje katılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Eskişehir Kent Konseyi’ne bu anlamlı organizasyon için teşekkür ettiğini ifade ederek, liseli gençleri de tiyatro şenliğine katılmalarından dolayı kutladığını söyledi. Ünlüce, “Tiyatro sahnesi insanların aynasıdır. Gördükleriyle gülerler ders alırlar. Tiyatro insanlara davranış biçimi verir. Bu bakımdan bu sanat dalına göstermiş olduğunuz önem için hepinize teşekkür ederim” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Burhanettin Elçi ise konuşmasında, şenliğe destek veren tüm paydaşlara teşekkür ederek “Amacımız öğrencilerin akademik eğitimlerinin yanında sanat ile de iç içe olmalarını sağlamaktır” dedi. 

Eskişehirlilerin de katılımıyla güzel bir gün geçiren gençler, doyasıya eğlendi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@