banner298

banner194

Eskişehir'de kukla festivali başlıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Eskişehir Sanat Derneği ortaklığı ile gerçekleştireceği 1. Uluslararası Eski Şehrin Kuklaları Festivali izleyiciyle buluşacak.

ETKİNLİKLER 25.05.2022, 13:50 26.05.2022, 10:54
Eskişehir'de kukla festivali başlıyor

Eski Şehrin Kuklaları, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteği ile hayata geçirilen “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı, Merkezi Finans ve İhale Birimidir. “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı”, Türk ve AB kuruluşları arasında ortaklaşa uygulanan ortak kültürel miras faaliyetlerinin teşvik edilmesini ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu hibe programının genel hedefi, kültür, sanat ve kültürel miras yoluyla sivil toplum diyaloğunun, kültürel miras konusunda uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi ve Türkiye’de kültürel değerlerin teşvik edilmesidir. 

Festival, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Sanat Derneği ve Bulgaristan Golden Key Vakfı ortaklığında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ve Avrupa Birliği’nin mali desteği ile “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında yürütülen “Eski Şehrin Kuklaları” projesinin faaliyetleri arasında yer alıyor. 

28 Mayıs, 1 Haziran tarihleri arasında Şehir Tiyatroları sahnelerinde ve Eskişehir’in farklı bölgelerindeki açık alanlarda sürecek olan festivale Macaristan’dan “Bence Sarkadi Marionet Tiyatrosu”, Bulgaristan’dan “Tiyatro Trio”, İtalya’dan “Tiyatro La Fabiola” İspanya’dan “Jordi Bertran Topluluğu” ve Hollanda’dan Tiyatro “T Magische Topluluğu” katılıyor. 

Birbirinden renkli ve farklı kukla oyunlarının yanı sıra kukla yapım atölyelerinin de bulunduğu festival 28 Mayıs Cumartesi günü açılış yürüyüşü ve Kukla Geçit Töreni ile başlayacak ve 5 gün boyunca Eskişehir’i bir kukla tiyatrosu merkezine dönüştürecek. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@