Başkan Büyükerşen: Kurdaki artış 1 milyar zarara neden oldu!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, FOX ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programında önemli açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 16.12.2021, 10:31 17.12.2021, 18:55
Başkan Büyükerşen: Kurdaki artış 1 milyar zarara neden oldu!

İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Başkan Büyükerşen’in konuşmalarından satır başları şöyle:

- "Ben bir siyasi partinin belediye başkanıyım ama hiçbir zaman partizanlık yapmadım."

- "Ben 1999’da seçildim. Seçilene kadar yakamda rahmetli Ecevit’in güvercini vardı. Seçimi kazandık, meclis salonunda Eskişehirlilere teşekkür ettim ve ‘ilk icraatımı yapıyorum’ dedim. Ve ilk icraatım, yakamdan güvercin rozetini çıkarmak oldu. Bir partinin değil, her vatandaşımıza hizmet etme sözüyle göreve başladım ve bu sözümü tutmaya devam ediyorum."

- "Artık sandığın gelmesi gerek diye düşünüyorum. Kişisel olarak görüyorum ki gidiş hiç iyi değil. Bakın döviz kurları nedeniyle belediyenin borç yükü sürekli artıyor. Gece uykularım çıkıyor. Bakın son 3 yılı baz alırsak kur farkından dolayı üzerimize binen yük bir milyarı buldu. Bakın bu miktar bizim 1 yıllık bütçemizin biraz altı."

- "Biz Halk Büfelerde aracıları ortadan kaldırıyoruz. Ekmek, süt, yumurta, çeşitli süt ürünlerini olabildiğince ucuz veriyoruz vatandaşlarımıza. Tam bir sosyal belediyecilik yapma gayreti içerisine girdik."

- "Gençler dışarıya gitmesin. Biraz daha dişlerini sıksınlar. Oy sahibi onlar. Ümitsiz olmasınlar. Türkiye mutlaka bu günleri aşacak. Seçmenlik gücünü ellerinde bulunsunlar."

- "Bana sorarsanız Cumhurbaşkanı, benim partimin genel başkanı olsun derim. Ben Türk ulusunun, sandık önüne geldiğinde doğru kararı vereceğini düşünüyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@