banner298

banner194

Grevdeki Atışkan Alçı işçilerine destek çağrısı!

Eskişehir'de Atışkan Alçı işçileri iki aydır grev yapıyor... EMEK Partisi Eskişehir İl Başkanı Heval Yıldız Karasu, işçilere destek çağrısı yaptı...

GÜNDEM 22.08.2022, 11:10 22.08.2022, 11:21
Grevdeki Atışkan Alçı işçilerine destek çağrısı!

EMEK Partisi Eskişehir İl Başkanı Heval Yıldız Karasu yaptığı destek çağrısında, şu ifadelere yer verdi:

"İnsanca yaşanacak bir ücret, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması ve sosyal haklarının tanınması talepleri ile direnişe geçen Atışkan alçı işçilerinin grevi ikinci ayını tamamlamak üzere. Atışkan alçı işçilerinin bu zorlu mücadelesi sürerken tüm işçi ve emekçileri grevci işçilerle dayanışmayı elden ele büyütmeye davet ediyoruz.

Eylül ayı itibariyle; TÜİK'in güven vermeyen resmi enflasyon rakamlarının bile yüzde seksenlere dayandığı, temel tüketim maddelerine her gün zamların yapıldığı, işçi ve emekçilerin ay sonunu getirebilmek için türlü taklalar attığı koşullarda yeni eğitim ve öğretim dönemini karşılayacağız. Şimdiden okul masrafları hepimizin uykularını kaçırmaya başladı bile. Bu tablo karşısında bir de şehrimizde yaklaşık 2 aydır çetin bir mücadele içinde olan direngen Atışkan alçı işçilerinin en büyük destekçileri direngen çocukları var. Direnişin ilk gününden beri partimiz işçilerin her zaman yanında oldu. Grevi şehrin kamuoyunun gündemine taşımak için işçi duraklarında bildiriler dağıttık, basın açıklamaları gerçekleştirdik. Atışkan alçı işçilerinin kazanımlarının tüm işçi sınıfının kazanımları olacağının bilinciyle hareket ettik ve dayanışmayı örgütlemeye çalıştık.

'Gün dayanışmayı elden ele büyütme günüdür'

Okulların açılması arifesinde olduğumuz bu günlerde de Atışkan Alçı işçilerinin çocukları için kırtasiye malzemesi kampanyası başlatıyoruz. Kalem, defter, silgi… Her biri tek tek dayanışma ağının bir parçası olacak, daha güzel günlere umudumuzu büyütecek. Şehrimizdeki tüm işçi ve emekçileri, emek ve demokrasi güçlerini, tüm kamuoyunu dayanışmanın bir parçası olmaya davet ediyoruz. Direngen Atışkan Alçı işçilerinin direngen çocuklarını yalnız bırakmayalım.

Kampanyaya destek olmak isteyen herkes 0537 628 7578 numarası üzerinden bizimle iletişim kurabilir. Haydi, hep beraber dayanışmayı büyütmeye."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@