banner298

banner194

Sivrihisar'da coşkulu kurtuluş kutlaması!

Kurtuluş Savaşı döneminde hem askeri hem de hükümet kanadının Anadolu’daki önemli bir merkezi olan Sivrihisar, özgürlüğünün 101. yaşını coşkuyla kutladı...

GÜNDEM 21.09.2022, 16:36
Sivrihisar'da coşkulu kurtuluş kutlaması!

Sivrihisar’daki zafer kutlamalarına protokol üyeleri ile birlikte halkın katılımı yoğundu.

17 Ağustos 1921 tarihinde Yunan işgaline uğrayan Sivrihisar, düşmandan kurtuluşunu 20 Eylül’de bir kez daha aynı heyecanla kutladı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Sivrihisar’daki Zafer Kutlamaları programına AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi AVCI, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah SAZAK, İlçe Kaymakamı Hüseyin SAYIN, AK Parti İl Başkanı Zihni ÇALIŞKAN, Garnizon Komutanı Hava Uçak Bakım Kıdemli Albay Ali İNCİ, Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid YÜZÜGÜLLÜ, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İLHAN, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Can BEŞİRLİ, İlçe Emniyet Müdürü Hami AYDIN, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen Ensar AKIN, İlçe Jandarma Karakol Komutanı j. Astsubay Kıdemli Baş Çavuş Sefa ARAÇ, Ak Parti İlçe Başkanı H. Hüseyin ALTAN, Osmangazi Üniversitesi Sivrihisar Meslek Yüksekokulu Müdür V. Hasan KÖSEOĞLU, İlçe Müftüsü Mustafa BUDAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan BOZKURT, İlçe Tapu Müdürü Sedat KALKAN, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kamil MURAT, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erhan ULUTÜRK, İlçe Yazı İşleri Müdürü Nursel OFLAZ, İlçe Nüfus Müdürü Ayşen YENİ, İlçe Malmüdürü V. Mustafa ÖZLER, Okul ve Kurum Müdürleri ile Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.

ZAİMAĞA KONAĞI'NDA ANLAMLI BULUŞMA

Anadolu’daki ilk ve tek Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı Zaimağa Konağı’nda başlayan program, Kurtuluş Savaşı Dönemi’ni temsilen Mercedes markalı aracın öncülüğünde, 100 metrelik Türk bayrağı eşliğindeki kortej ile devam etti. Dev Türk bayrağını taşıyan liseli gençlere, kendi elindeki Türk bayrağı ile eşlik eden yaşlı bir kadın ise “Vatanımız yaşasın, gençler bu vatan sizlere emanet” dedi. Türk bayraklarını heyecanla sallayarak korteje katılan minikler ise adeta “Ülkemizin geleceği bizleriz. Bu vatan atalarımızın emanetidir, emin ellerdedir” mesajını verdi. 

HAMİD YÜZÜGÜLLÜ'DEN ANLAMLI MESAJ

Hükümet Meydanında sona eren Zafer Yürüyüşü sonrasında Sivrihisar’daki Kurtuluş Mücadelesini anlatan kısa belgesel izlenime sunuldu.  Program sırasında protokol konuşmalarını gerçekleştiren Hamid Yüzügüllü “20 Eylül 1921 hem Sivrihisarlılar hem de Mustafa Kemal Atatürk için çok önemli bir gündü. Bundan tam 101 yıl önce Sivrihisarımız, Yunan işgalinden kurtulmuş, Mustafa Kemal Atatürk’e ise  “Gazi" unvanı ve "Mareşal" rütbesi verilmişti. Bugün, kentimizdeki Yunan ordusunun imhasını ve Sivrihisar’ın Kurtuluşunun 101.  yıldönümünü kutluyoruz.  Bu bir Zafer Bayramı’dır!” dedi. 

COŞKULU ETKİNLİK PROGRAMI

Programda günün anlam ve önemine uygun şiirler ilçe öğrencileri tarafından okundu. Dünya`nın süreklilik arz eden ilk ve tek çocuk mehter takımı Kocaeli - Kartepe Mehteran Takımı gösterisi akabinde  halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Zafer Kutlama  Programının gündüz kuşağı birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği Eskişehir Polifonik Korosu’nun konseri  ile devam etti. Kurtuluş Savaşı döneminin Sivrihisar yöresi savaş yemeği olan “keşkek aşı” ikramı sonrası gündüz kuşağı kutlama programı, Ulu Camii’de şehitlerimiz anısına Mevlid-i Şerif okunarak son buldu. Kutlama programının akşam kuşağı ise Elif Buse DOĞAN’ın muhteşem konseri ile sona erdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@