Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

TBMM’de "Çerçeve Yasa" Mesaisi: Parti Temsilcileri Arasında Yoğun Görüşme Trafiği

TBMM gündemindeki çerçeve yasa teklifi imzaya açıldı. AK Parti; DEM Parti, MHP, HÜDA PAR ve CHP ile görüşürken teklifin Çarşamba günü Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

GÜNDEM 04.08.2026 11:10 Seray Şahin 17 okuma Okuma Süresi: 2 dk
TBMM’de "Çerçeve Yasa" Mesaisi: Parti Temsilcileri Arasında Yoğun Görüşme Trafiği
Paylaş:
N

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemindeki "çerçeve yasa" teklifine ilişkin hazırlıklar son aşamaya geldi. Teklifin TBMM Başkanlığı'na sunulması öncesinde AK Parti temsilcileri, Meclis'te grubu ve temsiliyeti bulunan siyasi parti heyetleriyle yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdi. Teklif AK Parti milletvekillerinin imzasına açılırken, Çarşamba günü TBMM Başkanlığı'na sunulması ve bu hafta içinde Adalet Komisyonu ile Genel Kurul gündemine getirilmesi planlanıyor.

Çerçeve yasa teklifinin Meclis sunumu öncesinde siyasi partiler arasında mekik diplomasisi yürütüldü.

Meclis Başkanlığı ve AK Parti Kurmayları Bir Araya Geldi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile bir araya gelerek yasa teklifinin son taslağını ve Meclis takvimini değerlendirdi.

AK Parti Heyetinden Partilere Ziyaret Turu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, teklifin içeriğine dair bilgilendirme yapmak amacıyla parti gruplarını ziyaret etti:

  • DEM Parti Görüşmesi: AK Parti heyeti; DEM Parti İmralı Heyeti üyesi Özgür Faik Erol, Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, HDK Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş ve Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal ile yaklaşık 2,5 saat süren bir toplantı yaptı. Görüşme sonrası Meral Danış Beştaş, "Sonuçta her şey basında yazıyor" açıklamasında bulundu.

  • MHP Ziyareti: MHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile yapılan görüşmenin ardından Yıldız, "Mutabıkız, pürüz yok" ifadelerini kullandı.

  • Diğer Temaslar: AK Parti heyeti, HÜDA PAR milletvekillerinin yanı sıra CHP, Yeni Parti ve Yeni Yol temsilcileriyle de ayrı ayrı bir araya geldi.

Teklif İmzaya Açıldı

AK Parti, hazırlanan çerçeve kanun teklifini milletvekillerinin imzasına sundu. Parti yönetiminin, milletvekillerinden teklifi saat 17.00'ye kadar imzalamalarını istediği öğrenildi. Teklifin Çarşamba günü TBMM Başkanlığı'na sunulması, Danışma Kurulu kararıyla da bu hafta Adalet Komisyonu ve Genel Kurul'da görüşülmesi hedefleniyor.

DEM Parti MYK’sını Olağanüstü Topluyor

Gelişmeler üzerine DEM Parti, 12 Ağustos'ta yapmayı planladığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını öne çekti. Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplanan MYK'da; çerçeve yasa teklifinin içeriği, denetimli serbestlik düzenlemeleri, Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesindeki hak yoksunluğu hükümleri ve partinin Meclis görüşmelerindeki tutumu ele alınıyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
3–9 Ağustos 2026 Yükselen Koç Burcu Yorumu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
3–9 Ağustos 2026 Yükselen Koç Burcu Yorumu
WhatsApp
İhbar Hattı