banner298

banner194

Eskişehir'de kültürel ezgiler büyüledi

Eskişehir Kent Konseyi Şehrin Renkleri Korosu tarafından gerçekleştirilen“ Kültürel Ezgiler Konseri” izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

KÜLTÜR SANAT 01.05.2023, 13:25
Eskişehir'de kültürel ezgiler büyüledi

Eskişehir Kent Konseyi Şehrin Renkleri Korosu tarafından gerçekleştirilen“ Kültürel Ezgiler Konseri” izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Salonu hınca hınç dolduran Eskişehirliler, kültürel mirasımıza vurgu yapılan konseri büyük bir coşku ile izledi.

Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde Koro Şefi Figen Alkılıçgil’in yönetiminde düzenlenen konsere Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Halil Türkan, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahsuni Ilgın, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ercan Bozkurt, Kuzey Kafkas Karaçay-Balkar Kültür Derneği Başkanı Musa Korkmaz, Muhacir Dernekleri Başkanı Kadri Ay, Karadenizliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Kılıç, Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Ertok, Emirdağlılar Vakfı ve vatandaşlar katıldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu, Şehrin Renkleri Korosunun kuruluş amacını anlattı. Kapanoğlu “Yakın geçmişin kültürel mirasını gelecek nesillere taşımayı hedefleyen “Şehrin Renkleri Koromuz” tüm Türkiye’ye örnek olan güzel Eskişehirimizin geçmişi ve geleceği yani hemşehrilerimizin hikâyesidir.”dedi.

Açılış konuşmasının ardından Orta Asya’dan Balkanlara, Kafkaslardan Kırım’a uzanan bir yolculuğun sahneye aktarıldığı akşamda 9 farklı kültür tek sahnede bir araya geldi. Kültürel şarkıların söylendiği, halk oyunlarının sahnelendiği organizasyon sonunda Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy geceye katkı sağlayan herkese teşekkür ederek “Tarihe kalıcı bir not olarak düşecek ve gelecek nesilleri geçmişin değerli mirasıyla buluşturacak başlı başına bir kültür hazinesi olan bu projeyi sizlerle yeniden buluşturuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Koromuzun amacı sadece müziklerimizi bir araya getirmek değil kardeşliğe de vurgu yapmak. “dedi.

Gece sonunda konsere katılan vatandaşlar keyifli ve farklı bir organizasyona katıldıklarına ifade ederek, kent konseyi teşekkür etti. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@