Eskişehirli sanatçı Mehmet Özel'e vefa gecesi

Odunpazarı Kent Konseyi Sanatçıya Vefa Çalışma Grubu, Tepebaşı Belediyesi Koro Şefi ve Bağlama Eğitmeni Mehmet Özel onuruna vefa gecesi düzenledi.

KÜLTÜR SANAT 19.12.2021, 12:27
Eskişehirli sanatçı Mehmet Özel'e vefa gecesi

Sanatçı Mehmet Özel’e sahnede konuk sanatçı olarak TRT Sanatçısı Mustafa Kemal Şimşek ve Türk Halk Müziği korosu eşlik etti.

Yunusemre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Mehmet Sadık Bozkurt’un sunumuyla gerçekleşen geceye, Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Sanatçı Özel’in ailesi ve dostlarının yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Geceye katılan sanatseverler, büyük beğeniyle dinledikleri eserlere eşlik ederek keyifli anlar yaşadılar. Mehmet Özel’e eserlerini seslendirirken kardeşi ve eşi de zaman zaman eşlik etti. Özel’in dostları ve öğrencileri Mehmet Özel hakkında düşüncelerini dile getirirken salonda duygulu anlar yaşandı.

YAŞARKEN ONURLANDIRILMALILAR

Vefa gecesinde konuşan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru şunları söyledi: “Odunpazarı Kent Konseyi olarak 2014’ten bu yana kente değer katan onlarca sanatçımız için vefa gecesi düzenledik. Maalesef ülkemizdeki bir çok değerli insanımızın kıymetini onları kaybettiğimizde anlıyoruz. Biz bu kentin  kültürüne, sanatına emek veren herkesi çok önemsiyoruz ve onların yaşarken onurlandırılmaları gerektiğini düşünüyoruz. Eskişehir’e ve sanata verdiği emek ve kattığı değer için sevgili dostum Mehmet Özel’e tekrar teşekkür ediyor ve kutluyorum. Sanatçılarımız iyi ki varlar." 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise yaptığı konuşmada bu önemli geceye katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek kent konseylerinin görevinin tam olarak bu olduğunu, sanatlarıyla kentin gelişimine, kente değer katan sanatçılar için düzenledikleri bu etkinliklerden dolayı Odunpazarı Kent Konseyi’ni, Başkan Kumru’yu ve bu gecelere sunumuyla katkı veren Mehmet Sadık Bozkurt’u tebrik ettiğini belirtti. Başkan Kurt, Sanatçı Mehmet Özel’i de kutlayarak, uzun yıllar Eskişehir’de türkülerini başarıyla  seslendirmesi dileklerini iletti.

Gece sonunda konuşan sanatçı Özel tüm katılımcılara ve Odunpazarı Kent Konseyi’ne verdikleri emekler için teşekkür ederek tebrikleri kabul etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@