Cemal Enginyurt'tan Eskişehir'de tartışma yaratacak açıklamalar!

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Kanal 26 ekranlarında konuştu, Eskişehir’in sorunlarına ilişkin gündem yaratacak açıklamalarda bulundu…

SİYASET 17.01.2022, 13:08 18.01.2022, 12:31
Cemal Enginyurt'tan Eskişehir'de tartışma yaratacak açıklamalar!

Kanal 26 ekranlarında ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programının canlı yayın konuğu olan Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Sevinç Mahallesine açılmak istenen kömür ocağından Alpu’da kurulması planlanan kömürlü termik santrale, Eskişehir’de tarifeli uçak seferlerinin başlayamamasından Zafer Havalimanına, Alpu ve Seyitgazi yollarının yapılamamasından Eskişehir’de 17 bin hanenin doğalgazının kesilmesine kadar pek çok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TERMİK SANTRAL VE KÖMÜR OCAĞI KONUSUNDA NEDEN ISRAR EDİLİYOR?

Sevinç mahallesinde kömür ocağı açılması için ÇED sürecinin başlatılması ile Alpu’da kurulması planlanan kömürlü termik santrale ilişkin konuşan DP’li Milletvekili Cemal Enginyurt, “Rantın en iyi sağlandığı yer toprağın altını kazarak olur. Çünkü hesabı kitabı yoktur. Ne harcandığı ne kazanıldığı bilinmez. Bu iktidar hep neyle övünüyor? Yol yaptık, tünel yaptık diye övünüyor… Yaptıysak niye para ödüyoruz o zaman? Madem devlet yaptıysa niye Avrasya Tüneli’ne para ödüyoruz? Niye Osmangazi Köprüsü’ne para ödüyoruz? Niye Kuzey Marmara’ya para ödüyoruz? Biz devletin yaptığına niye para ödüyoruz? İşte bakın, siz yapmadınız, siz 1 liraya yapılacak işi 15 liraya yurt dışında birine verdiniz, o yurt dışındaki de Türkiye’deki beşli müteahhit arkadaşlara verdi. Peki ne oldu? Biz şimdi o yollar, köprüler için dolar bazında para ödüyoruz. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki: Türk Lirası dışında para tanımam, Türk Lirasını herkes tanıyacak. Yahu biz Türk Lirasını tanıyoruz, tanımayan namerttir. Ama şimdi bu Dolar’la ihale ne oluyor? EURO ile ihale ne oluyor o zaman? İşte bu Eskişehir’deki kömürlü termik santralde Dolar’la, Euro ile yapılacak ve neyin nereye gittiği belli olmayacak. Bakın çalışıp çalışmaması da önemli değil ki santralin” ifadelerini kullandı.

ZAFER HAVALİMANI ÜZERİNDEN ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ

Kütahya’da yolcu garantili Zafer Havalimanı’nı anımsatarak Eskişehir’de tarifeli uçak seferlerinin başlatılamamasını eleştiren Enginyurt, “Bakın, Afyon’da Kütahya’da havaalanı yaptık, Zafer Havaalanı yaptık, çalışıyor mu? Çalışmıyor. Ama her yıl 7 milyon Euro ödüyoruz çalışmayan yere. Eskişehir’e de havalimanı olmasına rağmen uçak seferi koymuyorlar. Dolayısıyla bu iktidarın, yapılan işin çalışıp çalışmama gibi bir derdi yok ki” dedi.

‘İSTİHDAM LAFLARIYLA MASUMLAŞTIRILAMAZ’

Termik santralin Eskişehir ekonomisine katkısı olmayacağını savunan Enginyurt, “Alpu’daki termik santralin Eskişehir’in ticaretine, ekonomisine, çiftçisine katkısı ne olacak? Tarım daha da bitecek. Bunu yapacağına esnafı desteklesen, sanayiciyi desteklesen, çiftçiyi desteklesen olmaz mı? Üretimin arttığı yerde istihdam zaten artar. O nedenle termik santral istihdam laflarıyla masumlaştırılamaz” diye konuştu.

‘GÜNYÜZÜ’NDE 1 DÖNÜM ARSA 10 BİN TL, 1 TON GÜBRE 15 BİN TL’

Cemal Enginyurt, Eskişehir’de 17 bin hanenin doğalgazının kesildiğini de anımsattı. Enginyurt, “Sen üretimi öldürmüşsün, istihdam mı olur? Bakın şu an Eskişehir’de 17 bin hanenin doğalgazı kesilmiş insanlar ödeyemediği için. Ey iktidar, Alpu’ya termik santral yapacağım diye uğraşacağına sen bu doğalgazı indirsene. Bakın iktidarın yapması gereken piyasayı rahatlatmak, üretimi teşvik etmek, tarımı teşvik etmek. Bugün Eskişehir’in köylerine gidin, mesela Günyüzü’nün köyüne gidin, arsanın dönümü 10 bin TL, gübrenin tonu ise 15 bin TL. Nasıl ekecek bu Günyüzülü çiftçi de nasıl para kazanacak? Dolayısıyla siz çiftçinizi, işçinizi, emeklinizi çökertmişsiniz” dedi. 

AK PARTİ ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLLERİNE YÜKLENDİ

AK Parti Eskişehir Milletvekillerinin Türkiye’de yapılan yollarla övüneceğine Eskişehir’in yollarını yapmasını isteyen Enginyurt, şu ifadelere yer verdi: “21. yüzyıla yakışıyor mu o yollar? Avrasya Tüneli yaptık diyor, Eskişehir’in vekili övünüyor. Marmaray’ı yaptık diyor, Eskişehir vekili övünüyor. Osmangazi Köprüsü’nden Kuzey Marmara’dan Eskişehir vekili övünüyor. Yahu Eskişehir vekili sen bırak oraları, Alpu’ya bak, Seyitgazi yolunu yap yahu.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@