banner298

banner194

CHP'den Günyüzü'ne çıkarma! Recep Taşel açıklama yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı öncülüğünde Günyüzü ilçesinde çalışma yapıldı... Başkan Recep Taşel bilgi verdi... İşte detay...

SİYASET 15.11.2022, 12:15
CHP'den Günyüzü'ne çıkarma! Recep Taşel açıklama yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı Günyüzü ilçesinde çalışmalarda bulundu.

İl Başkanı Recep Taşel, Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Günyüzü İlçe Başkanı İsa Akkaya, Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü, il, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri ve partililer, Günyüzü’nde 2 grup halinde merkezde esnaf ziyareti, pazar ziyareti, merkezde evlere Aile Destekleri Sigortası broşürü dağıtma ve devamında köy ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Recep Taşel, şu ifadelere yer verdi:

KAMU KURUMLARINA DA GİTTİLER

"İlçe Başkanlığımızda yöre muhtarlarımızla toplantı gerçekleştirdik. Günyüzü İlçemizin merkezinde ve köylerinde sorunları not alırken, beklentileri de birinci ağızdan muhtarlarımızdan dinledik. Milletvekillerimiz, ilçe başkanımız, kadın kolları başkanlarımız ve meclis üyemiz ile birlikte Kaymakamlık ve Emniyet Amirliği ziyaretlerinde bulunduk. Günyüzü İlçemizin pazarı olması nedeniyle pazarcı esnafımızı ve üretici çiftçilerimizi dinledik. Sorunlar ortaklaşmış durumda, pazarcı esnafının satışları düşük, mazot fiyatı yüksekliği, naylon torba, yemek, yövmiye (işçilik) maliyetleri yükselirken, satış tonajları düşmesi nedeniyle kar etmedikleri için geçinmekte zorlanıyorlar.

VATANDAŞ EKONOMİDEN YAKINIYOR

Üretici, emeğinin karşılığını alamıyor. Tarımda girdi maliyetleri başta mazot, gübre, tohum, ilaç, elektrik olmak üzere sürekli zam geliyor. Örneğin 6 liraya arpa satarken, tohumu 15 liraya alıyor. Mazot 27 lira, gübre 18-20 lira, ilaç fiyatı bir yıl öncesinin 3-4 katına çıkmış durumda. Hayvancılık yapanlar yem fiyatlarının yüksekliği nedeniyle hayvanlarına bakamıyor, büyükbaş, küçükbaş fark etmeden toplu olarak kesime gönderiyorlar. Az sayıda kalan  genç besicilerimizden birisi, ne olur sesimizi duyurun, emeklerimiz boşa gitti diye yakınıyor. Diğeri, dün, 98 hayvanımı tanesini 600 liradan sattım kurtuldum diyor.

'HİÇ DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ'

Tekrar dikkat çekiyoruz, hayvan stoğumuz azalıyor. Önümüzdeki günlerde et, süt ve süt ürünlerinde çok yüksek fiyat artışları bizleri bekliyor. Daha önce de açıkladığımız gibi pancarda polar oranları ve fire oranları konusunda çiftçilerimizde kuşku oluşmuş durumda. Üretici çiftçiler pancarda polar oranının düşük çıkmasından, fire oranlarının yüksek tutulmasından şikayet ediyorlar. CHP olarak Tarım ve Hayvancılığı stratejik bir sektör olarak tanımladığımızı, iktidarımızda toplumun sorunlu tüm kesimleri için çözüm politikalarımız olduğunu anlatıyor, bizleri takip etmelerini öneriyoruz. Elbette bu temaslarımızda yörenin sorunlarını öğrenme, karşılıklı bir tanıma, iletişim ve güven süreci de yaşıyoruz. Her temas bir iz bırakıyor. Elbette gitmediğiniz, görmediğiniz köy, sizin köyünüz olmuyor. Bu anlayıştan hareketle, iktidara talip ve ülkeyi yönetmeyi hedefleyen CHP’nin sorumlu temsilcileri olarak hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@