banner298

banner194

CHP'li Çakırözer'den şok iddia! O tesiste kimler mülakatta elendi?

CHP Eskişehir Miletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de Kırka ETİ Maden Bor Tesislerinde işe girebilmek için onlarca kez mülakata girip elenen gençleri açıkladı.

SİYASET 17.04.2023, 12:59
CHP'li Çakırözer'den şok iddia! O tesiste kimler mülakatta elendi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kamuda mülakatı kaldıracağız’ vaadine muhalefetin tepkileri sürüyor. CHP Eskişehir Miletvekili Utku Çakırözer, Erdoğan’a Eskişehir’de Kırka ETİ Maden Bor Tesislerinde işe girebilmek için onlarca kez mülakata girip elenen gençlerin isimlerini sayarak yanıt verdi. Çakırözer, “Erdoğan 21 yıl sonra ‘mülakat kalkacak’ dedi. Eskişehir’de binlerce evladımız yıllardır mülakatlardan eleniyor. Bir işçi 24 kez mülakattan elenir mi? Eskişehir’den milletvekili adayı yapılan Enerji Bakanı Ekişehir’e ‘Eti Maden’e şu kadar işçi aldık, şu kadar da alacağız, Eskişehir’e istihdam sağlayacağız’ diyor. Nasıl istihdam sağlandığıınız manşetler gösterdi. Bu şehrin evlatlar bir değil, iki değil, 15 değil, 20 değil, 24 kez mülakata girdi! Sonunda işe alınmadılar. Türkiye’de milyonlarca kişinin, Eskişehir’de binlerce evladımızın hakkını yediniz! Neymiş mülakat kalkacakmış! Günaydın, hoş geldiniz! Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu onun sözünü verdi zaten” dedi.

Çakırözer, AK Parti'den Eskişehir Milletvekili Adayı yapılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e de, “Sayın Bakana bir çağrım var. Öncelikle devetin imkanlarını kullanmayı bırak! Cumhurbakanı 16 tane makam uçağı kullanıyor. Bakanlar makam arabalarını kullanıyor, plakalarında yazan isimler kendi isimleri değil. O makam arabaları, o enerji bakanlığının kaynakları sadece AKP’nin değildir! Eskişehir’de AKP’lisi, CHP’lisi partilisi, partisizi 84 milyonun malıdır onlar. Devlet imkanlarını kullanarak suç işliyorsunuz!” dedi.

“5 DEĞİL, 10 DEĞİL, 20 DEĞİL, 24 KEZ MÜLAKATA GİRDİLER”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, haftasonu partisinin il binası önünde düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kamuda mülakatı kaldıracağız’ vaadini eleştirdi. Eskişehir’de ETİ Maden Kırka Bor Tesisleri’nde onlarca kez mülakata giren ve buna rağmen işe alınmayan Kırkalı gençlerin isimlerini tek tek sayan Çakırözer, Erdoğan’ı şu sözlerle eleştirdi:

“AKP Genel Başkanı ve Cumuhurbaşkanı 21 yıl sonra çıktı ‘mülakat kalkacak’ dedi. Eskişehir’de, bu şehrin binlerce evladı yıllardır mülakatlarda eleniyor. İşte gazete manşetleri, ‘Bir işçi 24 kez elenir mi’ diye. Nereden bu işçi biliyor musunuz? Seyitgazi, Kırka’dan. Ferdi Çakmak 24 kez girdi mülakata! Kurtuluş Hoş 19 kez mülakata girdi, elendi. Özcan Koyun 7 kez.. Bu kadar mülakata girdiler ve işe alınmadılar. Enerji Bakanı geldi Ekişehir’e ‘Eti Maden’e şu kadar işçi aldık, şu kadar da alacağız, Eskişehir’e istihdam sağlayacağız’ diyor. Nasıl istihdam sağlandığıınızı bu manşetler gösteriyor. Bu şehrin evlatlarını bir değil, iki değil, 15 değil, 20 değil, 24 kez mülakata girdi…  19 ve 24 kez mülakatın sonunda işe alınmadılar. Türkiye’de milyonlarca kişinin, Eskişehir’de binlerce kişinin hakkını yediniz! Neymiş mülakat kalkacakmış, Günaydın, hoş geldiniz! Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu onun sözünü verdi zaten!”

“DEVLET İMKANLARINI KULLANARAK SUÇ İŞLİYORSUNUZ!”

AK Parti iktidarının Bakanları 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde farklı şehirlerden milletvekili adayları yapılırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de AK Parti Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı yapıldı. CHP’li Çakırözer, bakanlık kaynakları üzerinden seçim kampanyası yürütülmesinin adil olmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Adil ve tarafsız seçim süreci vurgusu yapan Çakırözer, şunları söyledi:

“Sayın Bakana bir çağrım var. Öncelikle devletin imkanlarını kullanmayı bırak! Cumhurbaşkanı 16 tane makam uçağı kullanıyor. Bakanlar kamu kaynaklarını kullanıyor, plakalarında yazan isimler kendi isimleri değil! EB nedir, Enerji Bakanlığı.. Mersin’de HMB nedir? Hazine Bakanlığı… Kampanyada kamu  imkanlarını kullanmayı bırakın. Enerji Bakanı’nın ilk gün duyurusu nasıl, nereden geldi? Enerji Bakanlığı Basın Müşavirliği basına duyuru yaptı ‘Bakanımız Eskişehir’de AKP binasını ziyaret edecek, iftar programına gidiyor’ diye! Suçtur bu yaptıkları, görevi kötüye kullanmaktır! Savcılara çağrıda bulunuyorum o Enerji Bakanlığı’nın kaynakları sadece AKP’nin değildir! Eskişehir’de AKP’lisi, CHP’lisi, partilisi, partisizi 84 milyonun malıdır onlar. Bu ne pervasızlık, bu ne hak bu ne hukuk bilmezliktir!”

“MİLLET  HESABINI SORACAK”

Çakırözer tek adam iktidarının seçim vaatleri arasındaki Aile Destekleri Programını da eleştirdi. "Aile Destekleri Programı başlatacağız’ diyorlar. Neden, çünkü binlerce, on binlerce çocuğumuz gece yatağa aç giriyor!” diyen Çakırözer, “Peki bunu neden bugün fark ediyorlar. Çünkü 14 Mayıs’ta sandık geliyor. Millet yoksulluğun, yasakların hesabını soracak! ‘Acaba biz mülakatı kaldırdık desek, Alie Desteklerini getirdik desek milleti kandırabilir miyiz!’ diyorlar. Hayır kandıramazsınız, kandırımayacaksınız!” dedi.

“MAHMUDİYE’DE AT HARALARI DURURKEN, HOLLANDA’DAN AT GELİYOR”

“Eskişehir hakkını alsın diyoruz” diyen Çakırözer, AK Parti iktidarının Eskişehir’de CHP’li belediyeler var diye Eskişehirlileri cezalandırdığını dile getirdi.

Çakırözer şunları söyledi:

“İşte Mahmudiye ilçemiz! Türkiye’nin en iyi atlarının yetiştiği topraklarda oradaki haralar boş bekliyor. Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler var diye oraya hipodram yapmıyorlar! Hollanda’dan at geliyor Saray’a. Niye Hollanda’dan? Mahmudiye dururken! Sakarya ırmağının başı Çifteler’de çiftçiler susuzluktan kırılıyor. Nedir bu çektiği bu halkın! Alpu, Mihallıcçık’ta hala yol yok! ‘Beylikova süt diyarı’ diyoruz, köylerde insanlar marketten süt alıyor! Neymiş AKP Genel Başakanı gidip ‘nadir element’ için tesis açacakmış. O tesisler süt için, et için açtığınız tesisler gibi boş duracaksa biz buna karşıyız! Tabii ki nadir element için tesisler açılsın! Ama bu nadir elementi AKP icat etmedi! Bu şehrin hocaları var! 60’lardan beri biliniyor bu. Sandığa 27 gün kala ‘Eskişehir dünyanın nadir element merkezi’ olacakmış, olsun! Biz gurur duyarız, övünürüz, devam ettiririz yapılan işi! Ama sadece oy almak için bu şehri kandırmayın!”

“MİLLET ÖLÜM YOLLARINA YILLARDIR İSYAN EDİYOR”

“ETİ Madeni öve öve bitiremiyor Sayın Bakan! ETİ madenin iki bin işçisi her sabah nasıl gidiyor korkuyla işe biliyor musunuz Sayın Bakan? Hele hele hava buz tuttuğunda ölüm yolu ne hale dönüyor… Bu yolu yapın diyor bu şehir 20, 30 yıldır isyan ediyor! Siz bu adaletsizilğin farkında mısınız!”

“ESKİŞEHİR HAKKINI ALACAK”

“Han’a, Seyitgazi’ye Afyon’un ilçelerinin aldığı imkanların hiçbiri verilmiyor! Frigya Vadisi’ni turizm merkezi yapalım diyoruz ama hiçbir şey verilmiyor! Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı Belediye başkanlarımız anlatsın sadece CHP’liler diye merkezi idarelerden neler çekiyor! Bu şehrin düşkünün, fakirinin, yoksullunun yemeğini sağlayan aşevi hesabına el koydu bunlar! Hala aile destekleri programı diyorlar! İnsanları aç bırakmaktan en ufak korkuları, utanmaları yok! Mihalgazi, Sarıcakaya’daki çiftçilerimiz alın terinin karşılağını alamıyor! O seralarda sel olduğunda yanlarında kimse yoktu! Biz Atatürk’ün makamına Çankaya köşküne, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nu 14 Mayıs gecesi hep birlikte oturtacağız. Eskişehir, Türkiye hakkını alacak! Biz sadece kendimiz için değil, evlatlarımız için bu ülkeye baharı hep birlikte getireceğiz!”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@