CHP’li Utku Çakırözer’in teklifi reddedildi!

RTÜK’ün TELE 1’e verdiği üç günlük ekran karartma cezasının ardından CHP, Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Utku Çakırözer açıklama yaptı...

SİYASET 21.10.2022, 13:37
CHP’li Utku Çakırözer’in teklifi reddedildi!

RTÜK’ün TELE 1’e verdiği üç günlük ekran karartma cezasının ardından CHP, Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi. CHP’nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Sadece son on ayda Halk TV’ye 16 kez, Tele1’e 14, KRT’ye 6 kez, FOX tv’ye 4 ve Flash Haber’e 4 kez toplam 44 yaptırım kararı çıkmış. Amaç seçimlere giderken basını da, muhalefeti de, halkı da susturmak! Tüm gazeteler pembe manşetlerle çıksın, yolsuzluklar, hırsızlıklar istismarlar, torpil ve rüşvetler duyulmasın, bilinmesin istiyorlar. Ama olmuyor, olmayacak! Az kaldı, 8 ay sonra milletimiz hem bu baskı, sansür ve karartma rejiminize son verecek, hem de RTÜK’ü siyasi baskıdan kurtarıp gerçekten tarafsız ve demokratik bir kurum haline sokacak millet iktidarını başa getirecektir” dedi.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU TALEBİ REDDEDİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) TELE 1 TV’ye verdiği üç günlük ekran karartma cezasının ardından CHP harekete geçti. CHP’nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer RTÜK’ün televizyon kanallarına verdiği cezaların incelenmesi ile basın ve ifade özgürlüğü alanının genişletilmesi için Meclis’te Araştırma Komisyonu kurulmasını isterken, CHP’nin önerisi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@