banner298

banner194

Eskişehir'de önemli görüşme: AK Partililerden iş referansı!

CHP'li Jale Nur Süllü, eğitimci Faik Alkan'la görüştü... Süllü, AK Partililerin referansları ile işe alımların değerlendirildiğini iddia etti... İşte detaylar

SİYASET 12.09.2021, 10:36 12.09.2021, 11:01
Eskişehir'de önemli görüşme: AK Partililerden iş referansı!

2021–2022 Eğitim Öğretim döneminin başlaması ile eğitim kurumlarında ortaya çıkan sorunların kaygı verici olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan ile bir araya gelerek süreci değerlendirdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, Covid 19 küresel salgını tüm şiddeti ile devam ederken yüz yüze eğitimin başlaması için, gerekli ve özenli hazırlıkların bunca süre yapılmadığına değinerek, ihtiyaçlar ve personel sağlanmadan dönemin başlamasının, sorunlara yol açtığına dikkat çekti. Eskişehir’de okullarda görev yapacak yardımcı personelin yetersizliği konusunda açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan da Eskişehir’de 513 okulda işe başlayacak 188 yardımcı personel sayısının yetersiz olduğunu belirterek bu sayının 50’sinin Tepebaşı’nda, 50’sinin Odunpazarı’nda geriye kalanın ise diğer ilçelerde çalışacağını söyledi. Yetersiz personel ve bütçe ile gerekli hijyenin sağlanamayacağını belirten Alkan, ilk haftadan Covid 19 tanısı konan öğrenci ve öğretmen tablosunun korkutucu olduğuna vurguladı.

Bakanlık Bütün Yükü Eğitimci ve Velilere Yükledi

Eğitimci ve velilerin tedirgin olduğunu söyleyen Jale Nur Süllü, “Toplum Yararına Proje kapsamında alınan yardımcı personeller, en erken 1 Ekim tarihinde göreve başlayacak. Salgın koşullarında, o zamana kadar okulların temizliği nasıl sağlanacak? Okulların açılması ile ilgili takvim aylar öncesinden açıklanmasına karşın, TYP kapsamında görevlendirmelerin de öne alınması, yeterli personel ve hijyen malzemesi sağlanması gerekmekteydi. 18 yılda 6 kez Milli Eğitim Bakanı değiştiren iktidarın yeni bakanı, daha ilk haftadan sınıfta kaldı. Bakanlık bütün yükü eğitimci ve velilerin sırtına yükledi” dedi. Süllü ayrıca AK Parti il ve ilçe yönetimlerinin referansları ile iş başvurularının değerlendirildiği duyumlarını aldıklarını, bunun siyasetin okullara dek inmesinin göstergesi olduğunu söyledi.     

Eğitim Bu Ülkede Hak Olmaktan Çıkarıldı

“Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak, eğitim emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik haklarına ve öğrencilerimizin eğitim hakkına sahip çıkacağız” diyen Şube Başkanı Faik Alkan, “Eğitimin bir bileşeni olan yardımcı, destek ve idari personelin yeterli sayıda, kadrolu istihdamı için acil önlemlerin alınması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz. Eğitimcilerimizin, öğrencilerin ve velilerin sağlığı tehlikeye atılmamalı. Gerekli önemler süreç ilerlemeden alınmalı” dedi.

Jale Nur Süllü ise “eğitim, en temel haktır. Uzun süredir yüz yüze eğitimden uzakta okulun sağladığı sosyalleşme ortamından yoksun kalan öğrencilerimiz ve öğrencilerinden ayrı öğretmenlerimizin okullarımızda sağlıklı bir biçimde eğitimi sürdürebilmeleri için, iktidarı sorumluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz Kaynakları, müteahhitlere değil, eğitime harcayın. Atanamayan öğretmenleri atayın, sözleşmeli öğretmen ayıbına son verin. Okullarımıza yeterli yardımcı personel ve malzeme desteği verin. Verin ki en temel hak, eğitimin sağlıklı bir biçimde sürdürülebilirliği sağlansın” çağrısında bulundu.

saglisolluhaber

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@