Gürhan Albayrak: Art niyetli operasyonlara izin vermeyeceğiz!

AK Parti’den Sarıcakaya Belediye Başkan Adayı olmak isteyen Faruk Güler aday olarak açıklanmayınca beraberindeki 80 kişiyle beraber partisinden istifa etti. AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak Güler’in bu çıkışına sert tepki göstererek, “AK Parti hiçbir art niyetli operasyona izin vermedi, vermeyecek” dedi.

SİYASET 08.02.2024, 16:07 08.02.2024, 23:03
Gürhan Albayrak: Art niyetli operasyonlara izin vermeyeceğiz!

SAĞLI SOLLU HABER - ÖZEL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı aday tanıtım toplantısında Sarıcakaya dışındaki tüm belediye başkan adaylarını ilan etmişti. Adayın kim olduğuna karar verilmeyen Sarıcakaya’da sıcak bir gelişme yaşandı. AK Parti’den belediye başkan adayı olmak isteyen Faruk Güler, adaylığı ilan edilmeyince sert suçlamalarda bulunarak beraberindeki 80 kişiyle partisinden istifa etti.

Faruk Güler’in çıkışına sert tepki gösteren AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Güler’in yaptığı hamlenin AK Parti’nin dava anlayışıyla çeliştiğini söyleyerek “AK Parti’mize karşı yapılan bu yakışıksız eylem art niyetli çirkin bir operasyondan ibarettir. AK Parti hiçbir art niyetli operasyona izin vermedi, bundan sonra da vermeyecek” dedi.

Başkan Albayrak açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

‘DAVA İNANCI YOKMUŞ’

“Faruk Güler çeşitli zamanlarda partimizde görevler alırken, geçtiğimiz dönemde de belediye başkanımızdı. Bu dönem Sarıcakaya Belediye Başkan Adaylığına ilişkin kendisiyle temas kuruldu. İlgili birimlerimiz; gerek teşkilatımız, gerek Genel Merkezimiz, gerek milletvekillerimiz, gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Sarıcakaya Belediye Başkan Adaylığı konusunda değerlendirmelerini sürdürüyorlar. Henüz söz konusu ilçemizde açıklanmış bir isim yok. Durum böyleyken davamızın merkezinde olan partimize ve dolayısıyla Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’mizin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bayrak açması kabul edilebilir bir durum değil. Demek ki bu arkadaşımızın zaten dava inancı yokmuş”.

‘BİZ BU OPERASYONLARI ÇOK GÖRDÜK’

Güler’in belediye başkan adayı yapılmadığı taktirde çevresindekilerle birlikte istifa edeceğine dair çeşitli kanallardan daha önceden bilgi geldiğini de ifade eden Başkan Albayrak, “AK Parti’ye hiç kimse aba altından sopa gösteremez, partimizin kurumsal yapısını hiçbir güç tehdit edemez. Zira Güler’in ‘aday yapılmazsam istifa ederim’ şeklindeki davranışı, tehdit etme girişiminden başka bir şey değildir. Kaldı ki bu tasvip edilemez çıkış, hangi niyette olduğunun da açık ifşasıdır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bu ve benzeri art niyetli operasyonlar davamıza zarar vermez. Bilakis davamıza güç katar. Zira biz bu operasyonları çok gördük. En büyüğü FETÖ terör örgütünün devletimize, cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve partimize gerçekleştirdiği ve başarısız olduğu, yerin dibine girdiği darbe girişimi değil midir? Ama sonunda ne olmuştur? Devletimiz, cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve partimiz güçlenerek yoluna devam etmiştir. Son olarak vurgulamak isterim ki: Bizim dava arkadaşlarımız basiretlidir, cesaretlidir ve bu ucuz tehditlere asla fırsat vermeyecektir” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
METİN ASLAN 3 ay önce
31 MARTTA GÖRÜRSÜN SAYIN ALBAYRAK,DAVA İNANCI ZAYIF OLANI
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@