SES Lideri Ayhan Bilgen kararını açıkladı!

SES Partisi kararını duyurdu... Kemal Kılıçdaroğlu'na destek yok... Genel Başkan Ayhan Bilgen Eskişehir'e gelerek kararın gerekçesini açıkladı...

SİYASET 25.05.2023, 13:20
SES Lideri Ayhan Bilgen kararını açıkladı!

Ayhan Bilgen'in Genel Başkanı olduğu SES Partisi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yapılan mutabakat sonrası ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeyeceğini duyurdu. 

Ayhan Bilgen'in genel başkanlığını yaptığı SES Partisi, Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının ardından bir bildiri yayınladı. 

Kararda, Ümit Özdağ ile imzalanan protokol gerekçe gösterilerek "paradigma değişikliğinden dolayı Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermemiz mümkün değildir" denildi. 

Açıklamanın bir bölümü şöyle: 

'TABAN TABANA ZIT PARADİGMA DEĞİŞİKLİĞİ'

"Seçmen iradesini özgür birey, bilinçli yurttaş ve sorumlu toplum perspektifi ekseninde ele alıyor ve partimize gönül veren her seçmenin iradesine saygı duyuyoruz. Bu bağlamda; Partimizin varoluşsal sebepleri de dikkate alınarak, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile vardığı anlaşma sonrası, Millet İttifakını destekleyeceğine ilişkin karar ve açıklaması partimiz ve parti tabanımız açısından kabul edilemezdir. Sosyal barış, siyasi uzlaşma ve toplumsal bütünleşme gibi hususların öncelikli olmasına inandığımız yeni dönemde, bu beklentilerimize taban tabana zıt bir paradigma değişikliğinden dolayı Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermemiz mümkün değildir. Bu husustaki kararlılığımız değişmezdir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." 

Öte yandan SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen bugün geldiği Eskişehir'de partisinin kararını basın mensuplarıyla paylaştı. Bilgen, "bu şartlarda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermemiz mümkün değildir" dedi. SES Partisi Eskişehir İl Başkanı Kasım Karakaş da basın toplantısına katılan isimler arasında yer aldı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@