banner298

banner194

İlaç krizi yaşanıyor: Eczacılar iş bırakmaya hazırlanıyor!

Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, ilaç tedarik sorunu nedeniyle eylem kararı aldıklarını, sorun çözülmezse iş bırakacaklarını açıkladı...

SON DAKİKA 05.08.2022, 17:29 06.08.2022, 13:01
İlaç krizi yaşanıyor: Eczacılar iş bırakmaya hazırlanıyor!

9. Bölge Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Metin Kamış

'KARARNAME GÜNCELLEMESİ YETERLİ OLMADI'

"Son bir yıldır ülkemiz maalesef ilaç sıkıntısı ile ciddi anlamda uğraşmakta. Hastaların özellikle de kronik rahatsızlığı olan varandaşlarımızın ilaca ulaşamadığını bizzat yaşayan bir meslek grubuyuz. Ne sanayici ne ilaç deposu bizim kadar vicdani azap yaşamıyordur. Çünkü onlar ilaca ticari bir meta olarak bakarken bizler mesleki yeminimiz gereği hastalara ulaşması elzem bir şifa kaynağı olarak bakıyoruz. Son zamanlarda özellikle ithal ilaçların olmaması ve de hastaların ilaç varsa bile yüksek fiyat farkları vermesi meslektaşlarımızı asli görevlerini yapamaz hale getirmiştir. İlaç Fiyat Kararnamesi'nde son yapılan güncellemede ilaç yoklarının önüne geçecek boyutta olmamıştır.

'İŞ BIRAKMAYA KADAR GİDEBİLİRİZ'

Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca başta olmak üzere ilgili tüm yetkililere içinde bulunduğumuz durumu defalarca anlatmamıza rağmen gerekli iyileştirme yapılmamaktadır. Bu sebeple Türk Eczacıları Birliği’nin Haziran ayında Konya’da yaptığı bölgelerarası toplantıda aldığı karar çerçevesinde ilerleyen haftalarda eczacılar olarak bir takım eylemlilik içerisine gireceğiz. Bu eylemlilik sürecinde vatandaşımızın ve bizlerin yaşadığı ilaç sıkıntısı başta olmak üzere ekonomik boyutun ne kadar dayanılmaz hale geldiğine dikkat çekmeye çalışacağız. Eğer ki aşama aşama yapacağımız eylemlilikte beklentilerimiz karşılanmazsa iş bırakmaya kadar gidecek bir süreç yaşanacak. Ben inanıyorum ki yetkililer bu sefer hastalarımızın ve biz eczacıların seslerini duyup sorunlarımızı iş bırakmaya kalmadan çözerler."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@