Mehmet Ektaş: Stadyuma Atatürk ismini kim engelliyor?

Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali (AHPADİ) Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş, yeni yapılan Atatürk Stadyumunun isminin niçin 'Atatürk Stadyumu' olarak tescillenmediğini sordu.

SON DAKİKA 30.08.2022, 15:51
Mehmet Ektaş: Stadyuma Atatürk ismini kim engelliyor?

Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali (AHPADİ) Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş, yeni yapılan Atatürk Stadyumunun isminin söz verilmesine rağmen niçin hala 'Atatürk Stadyumu' olarak tescillenmediğini gündeme getirdi.

AHPADİ Dönem Sözcüsü Ektaş yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Mehmet Ektaş

ATATÜRK'ÜN İSMİNİ SİLMEYE KALKIŞANLAR

"Sayın Basın mensupları, kıymetli hemşerilerimiz, bugün 30 Ağustos. 30 Ağustos, Mondros ve Sevr'le Milletimize dayatılmak istenen esarete karşı başlayan Kurtuluş Savaşı Zaferimizin adı. Bu münasebetle, zaferin mimarları başta büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ile kahraman Mehmetçiklerimizi  saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Milletinin en önemli ortak değerlerindendir. Ancak, Kurtuluş Savaşını, Türkiye Cumhuriyetini, laik devleti, başta hukuk olmak üzere laik devrimleri, özgürlük ve bağımsızlığımızı hazmedemeyen dış mihraklar ile onların içimizdeki hain işbirlikçilerinin hedefi, her zaman Atatürk olmuş, her fırsat bulduklarında Atatürk’e saldırmışlar, Atatürk’ün ismini her yerden ve aslında Türk Milletinin hafızalarından silmeye kalkışmışlardır. 

NABİ AVCI AÇIKLAMIŞTI

Hatırlanacağı gibi, bu oyunun bir parçası da Eskişehir ATATÜRK stadyumu üzerinden oynandı. Şehir merkezinde bulunan ATATÜRK Stadyumu yıkılıp yerine Sazova Mahallesine inşa edilen stadyumun isminden ATATÜRK kaldırılıp stadın ismi Eskişehir Yeni Stadyumu olarak tescillendi. Eskişehirlinin, Eskişehirspor taraftarının gönlünde büyük yara açan bu uygulama sürekli eleştirildi. Eleştirilere sessiz kalmayan AK Parti Milletvekili Sayın Nabi AVCI, 27 Ekim 2021 tarihinde yaptığı açıklamada Eskişehir Millet Bahçesinin adının "Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi" olarak Yeni Stadyumun ise "Yeni Atatürk Stadyumu" olarak tescilleneceğini açıkladı. 

KONYASPOR FENERBAHÇE MAÇINDA BELLİ OLDU

Her ne kadar, açıklama ATATÜRK ismi karşılığı Recep Tayyip Erdoğan ismi şeklinde formüle edilen “pazarlıkçı” bir yaklaşım içerse de, kamuoyunda memnuniyet yarattı. Açıklamanın hemen ardından Millet Bahçesinin ismi Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olarak değişti, tüm tabelalar, bilboardlar, afişler yenilendi, hatta Dede Korkut Parkı bilboardlarına dahi Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi afişleri asıldı. Ancak, Sayın Nabi AVCI söz verdiği halde, ne hikmetse bu güne kadar stadyumun adı ATATÜRK Stadyumu olarak tescillenmedi ya da Ulusal Basın stadın ismi konusunda doğru bilgilendirilmiyor. Konyaspor’un sahasınının kapalı olması nedeniyle İlimizde oynadığı maçların basında yer bulan haberlerinden stadın isminin halen Eskişehir Yeni Stadyumu olduğunu öğreniyoruz. En son dün oynanan Konyaspor-Fenerbahçe maçının Ulusal basın haberlerinde de stadın ismi Eskişehir Yeni Stadyumu olarak belirtildi. 

MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Bu durum kabul edilemez.  Eskişehir halkının talebi ve Sayın Nabi AVCI’nın söz vermesine rağmen stadyumun isminin ATATÜRK Stadyumu olarak tescillenmesini ya da kullanılmasını engelleyen ATATÜRK düşmanı, düşmanları kimlerdir? Stadyumun ait olduğu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bu konuda bilgisi var mıdır? Konu hakkında ne düşünmektedir? Konu hakkında, muhataplarından cevap beklediğimizi ifade ediyor, İlimizin bir çok sorununun çözümü için öne çıkan ve stadyum ismi için de çaba harcayan iktidar Milletvekilimiz Sayın Nabi AVCI başta olmak üzere tüm milletvekillerimize sesleniyoruz. Stadyuma ATATÜRK isminin verilmesini ya da kullanılmasını engelleyen kişileri bulun, ifşa edin, hesap sorun, stadyumun ismini ATATÜR Stadyumu olarak tescillettirin, tescillendiyse kullanılmasını sağlayın."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@