banner298

banner194

AK Partili Günay Kocakır'da incelemelerde bulundu!

AK Parti Eskişehir Mv. Prof. Dr. Emine Nur Günay Orman işçileri ve Orman yangın ekibi ile Kocakır da bir araya geldi...

TARIM 01.09.2022, 15:03
AK Partili Günay Kocakır'da incelemelerde bulundu!

AK Parti Eskişehir Mv. Prof. Dr. Emine Nur Günay Orman işçileri ve Orman yangın ekibi ile Kocakır da bir araya geldi. Orman Bölge Müdürü İsmail Boz, Eskişehir Orman İşletme Müdürü Doğan Kiras ile birlikte Kocakır Yangın Gözetleme Kulesine çıkan Günay kule ile ilgili bilgi aldı. Kocakır Yangın Gözetleme Kulesi 2012 yılında inşaa edilmiş ve 24 saat gözetleme yapmaktadır.

Burada açıklama yapan AK Partili Günay “Küresel olarak iklim değişikliğini tüm dünya gibi bizim ülkemizde de yaşanıyor. Bunun getirmiş olduğu sıkıntılardan biri de maalesef orman yangınları. Geçtiğimiz sene yaşadığımız orman yangınları hepimizin içini yaktı, hala unutamıyoruz. Artık Türkiye geneli İHA’larla ormanlarımız gece gündüz gözetleniyor. Ayrıca sosyal sorumluluk kapsamında çalışmalarına tanık olduk. Orman Bölge Müdürlüğümüzce enerji nakil hattının alt kısmı için proje yapılmış ve temizlenmiş, tıbbı aromatik bitki ağaçlandırılması yapılmış. 2021 yılında toplam 10 hektarlık proje alanına 15 bin adaçayı, 2 bin züfaotu, 62 bin lavanta, 21 bin kekik olmak üzere toplam 100 bin tıbbi aromatik bitki fidanı dikilmiş. Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere Orman Genel Müdürlüğümüz nezdinde çalışan tüm orman çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yardımcıları olsun” dedi.

KADINLARIMIZ HER YERDE

Orman yangıları ile mücadele ve üretim artıklarının ekonomiye kazandırılması kapsamında üretim artığı yongalama çalışması yapılmaktadır. Kadın işçilerimizin emek verdiği bu çalışmada yongalama makinasında üretim artık toplanıp öğütülmekte ve fidanlık müdürlüğünce bitki yetiştirmede hammadde olarak kullanılmaktadır. Günay “Kadın Orman İşçilerimiz bir yandan üretime, ekonomiye destek olurken bir yandan da yaptıkları işler ile ormanlarımızı yangınlara karşı korumaktadır. Tüm kadın işçilerimizi emekleri için tebrik ediyorum. Kadınlarımız gerçekten her yerde, kadın gücü her yerde” şeklinde konuştu.

TECRÜBE AKTARIMI ÇOK ÖNEMLİ

Yangın İlk Müdahale 1994 yılında kurulan ve 2 Arazöz 1 su İkmal Aracı ve 1 İlk Müdahale Aracı 16 Personel ile birlikte görev yapmakta olan Yangın müdahale ekibi ile öğlen yemeğinde bir araya gelen Günay çalışma şartlarını, işleyişi ve aldıkları eğitim hakkında bilgiler aldı. Günay “Öncelikle aranıza katılan yeni itfaiye çalışanlarımız olmuş onları tebrik ediyorum. Zor bir görevin zor bir sorumluluğun altındasınız. Görüyorum ki sizden tecrübeli olan ormancılarımız ile en iyi şekilde çalışacaksınız. Orman çalışanlarımız arasında olan bu usta çırak ilişkisi bizi mutlu eden bir ilişki çünkü çalışma hayatı da tecrübelerden oluşan bir hayat. Bunun için bu mesleğe yıllarını vermiş ormancılarımız bizim için, sizin için çok değerli. Orman Bölge Müdürü İsmail Boz’un şahsında tüm orman çalışanlarımıza Yeşil Vatanımız için teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@