Beylikova Belediyesi'nden büyük tarım hamlesi!

Beylikova Belediyesi, Türkiye’deki tüm belediyeler içinde en fazla tarım alanını ekti. Toplamda 4 milyon metrekare tarım arazisi Reis buğdayla yeşerecek.

TARIM 26.10.2022, 12:45 26.10.2022, 12:56
Beylikova Belediyesi'nden büyük tarım hamlesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekilmemiş bir karış toprak bırakılmaması" yönündeki talimatı üzerine harekete geçen Beylikova Belediyesi, Beylikova Su Depolama Alanındaki DSİ'ye ait 4 Milyon metrekare âtıl tarım arazisini, ekime hazır hale getirdi.

4 Milyon metrekare tarım arazisine Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hibe edilen sertifikalı Reis Buğday tohumunu ekildi.

Beylikova Kaymakamı Mehmet Ali Atak, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Ekim yapılan tarlaları ziyaret ederek, traktörle ekim yaptı.

'BAKANLIĞIMIZDAN ÇOK CİDDİ FAYDALAR GÖRDÜK'

Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp yaptığı konuşmada, "Biz Beylikova olarak Tarım Bakanlığımızdan gerçekten çok ciddi faydalar gördük ve çok güzel destekler aldık. Yine Devlet Su İşlerinin depolama tesislerinin işletmesini devraldık ve 2 yıldır işletmesini yapıyoruz. Şu anda 13 bin dönümlük arazi sulanıyor. Nasip olursa bu sene de 23 bin dönümlük arazi sulanacak. Yine Devlet Su İşlerine ait 4000 dönümlük atıl araziyi Beylikova Belediyesine devretti ve ekim yaptık. Bu araziye ekilecek olan tohumları ve gübreleri yine Tarım Bakanlığımız ve Eskişehir Valiliğimiz temin etti. Bu kapsamda Devletimiz çiftçilerimize 80 ton tohum ve 80 ton gübre hibe etti. Bu sene ektiğimiz bu arazilerimizin hasadını gerçekleştirdik. İnşallah yine bu sene Tarım Bakanlığımızın destekleriyle 2000 dönümlük arazimizi sulu tarıma geçirecek ve ekimini gerçekleştiriyoruz. Biz Beylikova Belediyesi olarak bunları yaparken Sayın Cumhurbaşkanımızın "ekilmedik bir karış toprak kalmasın" talimatını esas alarak gerçekleştirdik. Tarım İl Müdürümüz bizleri hiçbir zaman desteksiz bırakmadı. Bizler de Beylikova Belediyesi ve personeli olarak üzerimize düşen ne varsa yaptık ve bu çalışmaları yaparak Türkiye'de arazilere en çok ekim yapan bir Belediye haline geldik. Bugün de yine Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından tohum dağıtımı gerçekleştiriliyor. İnşallah bu destekler ve teşvikler daha da artar. Yapılan bu desteklerden ötürü Tarım Bakanlığımıza, Eskişehir Valiliğimize, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü ve destekte bulunan tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ekilen tohumların Beylikova'lı çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, bereketli olsun" dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@