banner298

banner194

11.04.2022, 18:44

Ömer Zeydan aranıyor!

Bir şehirde gelecekte iyi anımsanmak, o şehre ne kattığımız ve şehir menfaatleri için ne kadar mücadele ettiğimizle alakalıdır.

Böyle bir giriş yapmama sebep olan ne?

Anlatayım…

*

Biliyorsunuz ki, zarar eden Zafer Havalimanı’nı canlandırmak amacıyla Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı uçuşlarının sonlandırılması istenmişti.

Eskişehir’e kan kaybettirecek bu girişimin ardından kamuoyundan yükselen şiddetli tepkiler AK Parti’yi harekete geçirmiş, AK Parti kurmaylarının üst düzey görüşmelerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na verdiği talimatla birlikte sorun çözülmüştü.

*

Eskişehir’de söz sahibi olan seçilmişlerin neredeyse hepsi, Hasan Polatkan Havalimanı’nın kurtarılmasına ilişkin ses yükseltmişlerdi.

Bu noktada, özellikle ‘ticaret kanadının’ gösterdiği tavra dikkat çekmek isterim; çünkü Hasan Polatkan Havalimanı kapatılsaydı, şehir ticaretinin bugünü ve yarınına telafisi zor zararlar verecekti.

Peki, ticaret kanadının Eskişehir’deki seçilmiş temsilcileri böylesi sancılı bir süreçte ne yaptı?

Birbirinden değerli girişimlere imza atan, ticari saikleri kenara bırakıp risk alan, siyasi ikbal kaygısı gütmeden elini taşın altına koyan isimler gördük mücadele sürecinde.

Bu isimlerden üçünü aktarmak isterim, yazımı uzatmamak adına aktaramadıklarımın da anlayışına sığınarak her birine teşekkür ederim.

*

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş…

Mücadele sürecinin başından sonuna kadar işin peşini bırakmadı. Sosyal medya kampanyasının dahi öncüsü olduğu söylenebilir. Dahası, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç ile kavga ettiğini, “havalimanımızı vermeyeceğiz bu böyle biline” diyerek rest çektiğini biliyoruz.

*

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli…

Parti ayırt etmeksizin Eskişehir’in siyasi temsilcileriyle sürece ilişkin kafa yordu. Bürokratik temasları oldu. Eskişehir sanayisi ve ticaretinin ağır yara alacağına dair etkili uyarılar yaptı.

*

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler…

Her ne kadar Discover Eskişehir (Eskişehir’i keşfet) projesini anlatmak üzere Zafer Havalimanı’ndan Belçika’ya uçarak çam devirse de -buna yol kazası da denebilir- havalimanının uçuşlara kapatılması girişimine üst perdeden ses yükseltmesi problemin Eskişehir lehine sonuçlanmasında etkili oldu.

*

Şimdi gelelim asıl konuya…

Eskişehir’in belki de kaderini belirleyecek böylesine önemli bir meselede bir isim ortada yoktu.

Kimdi o?

Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan!

*

Eskişehir ayağa kalkmışken…

Şehrin ticaretinin, sanayisinin, turizminin yara alacağı ortadayken…

Stratejik bir unsur avuçlardan kayıp giderken…

Evet; böylesine kritik bir süreçte ortada olmayan tek isim, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne kayıtlı bir odayı yöneten Ömer Zeydan!

*

Gerçi Ömer Zeydan genel anlamda yok!

Çiftçi kan ağlıyor, tarım arazileri ortadan kaldırılıyor, gıda krizi kapımızı çalmış durumda.

Ancak tarım alanında faaliyet gösteren bir kurumun başındaki isim, ortada yok.

*

TÜLOMSAŞ giderkende ortada yoktu.

*

Anadolu Üniversitesi’nin paraları Ankara’ya giderken de bulamadık.

*

Eskişehir’in daha önceleri elinde bulunan bölge müdürlükleri başka şehirlere kaydırılırken de görünmez olmuştu.

*

Son dönemde Eskişehir’in tartışılan sorunlarının içerisinde de bulunmadı, “ben de şunu düşünüyorum” demedi.

Mesela URAYSİM, mesela Sevinç Mahallesi’nde açılmak istenen kömür ocağı, Mesela Sivrihisar’da ikinci siyanür atık barajı yapımı…

Zeydan, yoktu.

*

Bakın…

Ömer Zeydan gibi isimlere ‘şehrin önde gelen isimleri’ yakıştırmasını neden yapıyoruz?

Çünkü seçilmiş isimler, çünkü yönettikleri kurumlarda büyük kitleleri temsil ediyorlar, çünkü şehrin geleceğinde rol oynuyorlar.

Dolayısıyla söz konusu isimler, oturdukları koltukların hakkını vermeliler; yaşadıkları, ekmek yedikleri şehrin sorunları karşısında ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığından arınmalılar.

Ki, gün gelip şehirden helallik istediklerinde, “helal olsun” sesini duyabilsinler.

NOT: Ömer Zeydan uzun süredir Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanlığı yapıyor. Göreve geldiğinde hangi sözleri verdi? ETB üyeleri ne düşünüyor? İlerleyen günlerde bu konularda da düşüncelerimi aktaracağım.

"Ömer Zeydan'dan cevap geldi!", okumak için tıkla: https://www.saglisolluhaber.com/omer-zeydan-dan-cevap-geldi-makale,98.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@