En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Sivrihisar'da bulunan tarihi uçağa büyük vefasızlık!

Genel 29.08.2022, 19:39

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde Kurtuluş Savaşı'nda kullanılan ve sembol olan uçağın içler acısı hali pes dedirtti... İYİ Partili Recep Toptaş sert çıktı... 

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

SİVRİHİSAR UÇAK ANITI

"Hatırlanacağı üzere 14 Aralık 2021 tarihinde bir başka basın açıklaması yapmış; Kurtuluş Savaşında ilçemiz halkının, kefen paralarına kadar elinde ne varsa toplayarak ordumuza hediye ettiği uçağın anısı yaşatmak üzere Sivrihisar Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve ODTÜ iş birliği ile yapılan "Sivrihisar Uçak Anıtı'nın 22 Ekim 2007 tarihinde Valiliğimiz, Milletvekillerimiz, konuklar ve halkımızın katılımları ile Sivrihisar Dörtyol kavşağı güzergahındaki alana yerleştirildiğini belirtmiştim. Ayrıca, gelişen süreçte, Uçak Anıtının bulunduğu yere ulaşımda zorluklar çekildiğini ve yetkililerin ilgisizliği ile anıtın çürümeye terk edildiğini belirtmiş ve bu nedenle Sivrihisar Uçak Anıtının acilen bakımının yapılarak, ilçemizde en çok ziyaret edilen açık hava heykel müzesine aktarılmasının uygun olacağı kanaatimi belirtmiş ve önemine binaen bu konuyu gündeme taşımıştım. 

'DERİNDEN ÜZÜLÜYORUZ' 

Ancak, aradan geçen süre içinde, bu konuda hiçbir çalışma yapılmadığını gözlemledim. Kurtuluş savaşının en kritik günlerinin yaşandığı bir dönemde ve Sakarya Meydan Muharebesinin hazırlıklarının yapıldığı süreçte ordumuzun elinde kullanılabilir durumda iki uçağımız vardı. Kesin zafere ulaşılması için kara ve hava gücümüzün güçlendirilmesi gerekiyordu. İşte bu maksatla yurt çapında yapılan seferberliğe ilçemiz halkı bir ilki başarmış ve ordumuza uçak alınmak üzere 4 bin lira bağışta bulunmuştur. Sivrihisar halkının, uçak alarak ordumuza teslim etmesi bizler için her zaman gurur ve övünç kaynağı olmuştur. Ancak, ülkemiz ve ilçemiz için çok büyük önem arz eden ve kahraman ecdadımızın anısını yaşatmak üzere dikilen Sivrihisar Uçak Anıtının bugün içinde bulunduğu içler acısı durum bizleri derinden üzmektedir.

'BAKIMI YAPILARAK HEYKEL MÜZESİ ALANINA TAŞINSIN'

Büyük Taarruzun 100’üncü yıldönümü nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayram'ını kutladığımız bugünde atalarımızın işgal ve yokluk içinde alıp ordumuza teslim ettiği uçağın anıtına bile sahip çıkamamak ve kaderine terk edilişini seyretmek vicdanımızı sızlatmaktadır. Büyük Taarruzun kazanılmasında rol oynamış olan Sivrihisar Uçak Anıtı'na karşı yapılan bu duyarsızlığa son verilerek, zaman geçirmeden bakımının yapılması, turizme açılan ilçemizin en çok ziyaretçi alan açık hava heykel müzesi alanına veya daha uygun bir yere taşınması ile ecdadımızın ruhlarını şad edilecek ve hem de şanlı tarihimizin altın sayfalarının gelecek nesillere aktarılması sağlanmış olacaktır.

'VALİ EROL AYYILDIZ'A İNANIYORUZ'

Her konuda duyarlılık gösteren ve çözüm üreten Sayın Valimizin, vatanımızın yeniden varoluşunda önemli rol oynayan Sivrihisar Uçak Anıtının daha çok ziyaret edilen bir yerde ve daha görkemli bir şekilde sergilenerek, gelecek nesillere anlatılması konusunda, halkımızın duygu ve düşüncelerine ortak olacağına ve tensipleriyle gerekeni yapacağına gönülden inanıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi tarihine sahip çıkmayan toplumlar yok olmaya mahkûmdur."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@