Gizlilik Politikası, Kullanım Koşulları, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni, Çerez Kullanımı

Gizlilik Politikası, Kullanım Koşulları, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni, Çerez Kullanımı

Gizlilik Politikası

saglisolluhaber.com adresiyle ilgili gizlilik politikası aşağıdadır. Kullanıcılar, saglisolluhaber.com'u kullandıkları süre boyunca bu ilkeleri kabul etmiş sayılırlar:

1. saglisolluhaber.com adresi, kullanıcılarının şifre, kullanım alışkanlıkları, davranışları hakkında bilgi toplamaz. Çeşitli veri sayaçları tarafından elde edilen bilgiler kapsam dışında olmakla birlikte bu bilgilerin hiçbirisi ticari amaçla kullanılamaz. saglisolluhaber.com'a verdiğiniz bilgiler 3'üncü kişilerin kullanımına kapalıdır.

2. Kullanıcılar, saglisolluhaber.com adresinde yaptıkları yorumlardan sorumludur. Kullanıcıların, haber ve köşe yazarlarının altına yapmış oldukları yorumlar, yasal ihtiyaç olması dahilinde soruşturma konusu olabilmektedir. Kullanıcı IP’sini, dava ve/veya soruşturma gibi yasal işlemler olması durumunda, saglisolluhaber.com yasalara bağlı kalarak ilgili kullanıcının bilgisini, resmi kurumlara iletir.

3. Kullanıcılar, sosyal medya hesapları veya farklı alanlarda saglisolluhaber.com'un haberini paylaşarak yaptıkları kişisel yorumlarından kendileri sorumludur.

4. saglisolluhaber.com'un güvenliği, Türkiye'de konumlanan bir sunucu firması tarafından sağlanmaktadır. Sunucuya dışarıdan erişim, saglisolluhaber.com yöneticileri haricinde yasaktır. Dolasıyla sunucu içerisinde korunan kullanıcı bilgilerinin erişimi, dışarıya kapalıdır.

5. saglisolluhaber.com, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı kendinde benimsemiştir. saglisolluhaber.com, 5651 sayılı yasada tanımlanan 'İçerik sağlayıcı' olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, saglisolluhaber.com yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, saglisolluhaber.com, 'uyar ve kaldır' prensibini benimsemiştir. Her hangi bir haberden dolayı rahatsızlık yaşayan kişi ve/veya kurum, haberin gerçekliğinden şüphe eden ve telif konu olan eserlerin yasal olayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal hakların çiğnendiğini düşünen hak sahipleri, info@saglisolluhaber.com adresinden ya da saglisolluhaber.com iletişim formlarından yetkililere ulaşabilirler. saglisolluhaber.com'a ulaşan şikayet ve talepler, değerlendirmenin ardından gerekli işlem yapılacaktır.

6. saglisolluhaber.com, istediği zaman 'gizlilik politikası' sayfasının içeriğini güncelleme yetkisini saklı tutmaktadır ve kullanıcılarına saglisolluhaber.com'a her girişte 'gizlilik politikası' sayfasını ziyaret ederek tüm içerikleri özenle okumalarını tavsiye etmektedir.


Kullanım Koşulları

saglisolluhaber.com’a girmeniz ve/veya saglisolluhaber.com’da herhangi bir bilgiyi kullanmanız aşağıdaki koşulları kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir:

1. saglisolluhaber.com’a girilmesi, saglisolluhaber.com’un ya da saglisolluhaber.com’daki bilgilerin ve diğer verilerin, programların ve buna benzerlerin kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız fiil veya başkaca sebeplere binaen, doğabilecek doğrudan ya da dolaylı hiçbir zarardan saglisolluhaber.com sorumlu değildir. saglisolluhaber.com, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ihmal veya diğer sebepler neticesinde; işlemin kesintiye uğraması, hata, ihmal, kesinti hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez. saglisolluhaber.com, saglisolluhaber.com’un uzantılarında mevcut her tür hizmet, ürün, internet sitesini kullanma koşulları ile internet sitesinde sunulan bilgileri, önceden bir ihbara gerek olmaksızın değiştirme, internet sitesini yeniden organize etme, yayını durdurma haklarını saklı tutar. Değişiklikler saglisolluhaber.com’da yayım anında yürürlüğe girer. saglisolluhaber.com’un kullanımı ve/veya saglisolluhaber.com’a giriş ile bu değişiklikler de kabul edilmiş sayılır. Bu koşullar, link verilen diğer internet sayfaları için de geçerlidir.

2. saglisolluhaber.com’un, kullanıcı tarafından saglisolluhaber.com/üye kayıt formunda belirtilen veya daha sonra kendisi tarafından güncellenen adresi, elektronik posta adresi, sabit ve mobil telefon hatları ve diğer iletişim bilgileri üzerinden; mektup, elektronik posta, sms, telefon görüşmesi ve diğer yollarla iletişim, pazarlama, bildirim ve diğer amaçlarla kullanıcıya ulaşma hakkı bulunmaktadır. Kullanıcı, aksine bir bildirimi olmadığı sürece saglisolluhaber.com’un kendisine yönelik yukarıda belirtilen iletişim faaliyetlerinde bulunabileceğini kabul ve beyan etmektedir.

3. saglisolluhaber.com, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ihmal veya diğer sebepler neticesinde; işlemin kesintiye uğraması, hata, ihmal, kesinti, silinme, kayıp, işlemin veya iletişimin gecikmesi, bilgisayar virüsü, iletişim hatası, hırsızlık, imha veya izinsiz olarak kayıtlara girilmesi, değiştirilmesi veya kullanılması hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

4. saglisolluhaber.com, saglisolluhaber.com’un kontrolü altında olmayan başka internet sitelerine bağlantı veya referans içerebilir. saglisolluhaber.com, bu sitelerin içerikleri veya içerdikleri diğer bağlantılardan hiçbir biçimde sorumlu değildir.

5. saglisolluhaber.com, saglisolluhaber.com’un genel görünüm ve dizaynı ile saglisolluhaber.com’daki tüm bilgi, resim, saglisolluhaber.com markası ve diğer markalar, 'https://www.saglisolluhaber.com' alan adı, logo, ikon, demonstratif, yazılı, elektronik, grafik veya makinede okunabilir şekilde sunulan teknik veriler, bilgisayar yazılımları da dahil tüm materyallerin ve bunlara ilişkin fikri ve sınai mülkiyet haklarının sahibi veya lisans sahibidir ve yasal koruma altındadır. saglisolluhaber.com’da bulunan hiçbir materyal; önceden izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden, kod ve yazılım da dahil olmak üzere, değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz, başka bir lisana çevrilemez, yeniden yayımlanamaz, başka bir bilgisayara yüklenemez, postalanamaz, iletilemez, sunulamaz veya dağıtılamaz. saglisolluhaber.com’un bütünü veya bir kısmı başka bir internet sitesinde izinsiz olarak kullanılamaz. Aksine hareketler hukuki ve cezai sorumluluğu gerektirir. saglisolluhaber.com’un burada açıkça belirtilmeyen diğer tüm hakları saklıdır.

6. Kullanıcılar birbirlerine karşı saygılı olmak zorundadır.

7. Kullanıcıların birbirlerine yaptığı ırkçı ve küfürlü yorumlara anlayış gösterilmeyecektir. Böyle hallerde yorumlara müdahale edilecektir.

8. saglisolluhaber.com'un, herhangi kullanıcı tarafından yapılan din, dil, ırk, mezhep, yaş, cinsiyet, siyasi görüş, ekonomik durum, fiziksel görünüş ile ilgili nefret söylemi, provokatif içerik ve/veya yorumu yayınlamama hakkı vardır.

9. saglisolluhaber.com, istediği zaman 'gizlilik politikası' sayfasının içeriğini güncelleme yetkisini saklı tutmaktadır ve kullanıcılarına saglisolluhaber.com'a her girişte 'gizlilik politikası' sayfasını ziyaret ederek tüm içerikleri özenle okumalarını tavsiye etmektedir.


Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni

1. saglisolluhaber.com ile paylaştığınız kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla hassasiyetle korunmaktadır. Bu eksende tarafımızca, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (bundan böyle “KVKK” olarak anılacaktır) m.10 kapsamında aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla ziyaretçilerin KVKK’dan kaynaklanan hakları ve uygulamaları dikkatinize sunulmaktadır. İş bu Aydınlatma Metni, saglisolluhaber.com tarafından yayınlandığı tarih itibariyle geçerli olacaktır. saglisolluhaber.com, Aydınlatma Metni’nde, gerekli olduğu takdirde, her zaman değişiklik yapabilir, yapılacak değişiklikler, Aydınlatma Metni’nin internet sitesinde yayınlanmasıyla birlikte hemen geçerlilik kazanır.

2. saglisolluhaber.com tarafından işlenen ve KVKK’da tanımlandığı şekliyle kişisel veri kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi anlamına gelmektedir. Özel nitelikli kişisel veri ise kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerini ifade etmektedir. saglisolluhaber.com, çalışanlarının onayı ile kişisel veya özel nitelikli kişisel verileri tamamen veya kısmen elde edebilir, kaydedebilir, saklayabilir, depolayabilir, sınıflandırabilir kişisel verilerin elde ediliş amacına göre ya da ilgili kanun hükümlerinin öngördüğü süre boyunca muhafaza edebilir. Bu doğrultuda, kişisel verilerinizi oluşturan: kimlik verisi olan ad, soyad, kullanıcı adı; iletişim verisi olan telefon numarası, e-posta adresi; fiziksel mekan güvenliği olan kamera görüntüleri; işlem güvenliği olan IP, Mac ID, erişim detayları verilerini ifade etmektedir. Aydınlatma metninin devamında verilerinizin hangi amaçla işlendiği, işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel veri toplamanın yöntemi, hukuki sebebi ve haklarınız belirtilmektedir. Kişisel verileriniz fiziksel ve dijital ortamlarda saklanmaktadır. saglisolluhaber.com tarafından kişisel verilerinizin güvenliği için idari ve teknik her türlü güvenlik önlemi alınmaktadır.

3. saglisolluhaber.com tarafından kişisel verileriniz az sonra okuyacağınız amaç ve hukuki sebepler gibi ancak bunlarla sınırlı olmayan ve gerektiği takdirde benzer amaç ve sebeplerle KVKK m.5 ve m.6’da belirtilen şartlar dahilinde işlenmektedir. Kişisel verilerinizin işleme amaçları şöyledir: Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, kablosuz internet kullanım sürecinde erişim yetkilerinin yürütülmesi, fiziksel mekanın güvenliğinin temini, ziyaretçi-üye kayıtlarının oluşturulması ve takibi.

4. saglisolluhaber.com elde ettiği kişisel verileri açık rızaya istinaden ve KVKK’da toplanan kişisel verileriniz, kanun tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve kanunun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde ayrıca az sonra okuyacağınız amaçlara istinaden güvenlik ve gizlilik esasları çerçevesinde ve belirtilen amaçla sınırlı olan kişisel verileriniz yeterli önlemleri almak kaydıyla: Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi ve mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla yetkili kurum ve kuruluşlarıyla, kanıt yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılmaktadır.

5. Kişisel verileriniz, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 5651 sayılı kanun, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve ilgili diğer kanunlar ve mevzuat kapsamında belirtilen veya işlendikleri amaç için gerekli olan azami süre ve herhalde kanuni zamanaşımı süreleri kadar muhafaza edilecektir. Kişisel verilerinizin ne kadar süre boyunca saklanması gerektiğine ilişkin mevzuatta bir süre düzenlenmemişse, saglisolluhaber.com bahsi geçen kişisel veriyi işlerken sunduğu hizmetlerle bağlı olarak saglisolluhaber.com’un uygulamaları ve ticari yaşamının teamülleri uyarınca işlenmesini gerektiren süre kadar işlemektedir.

6. KVKK’ın 11 numaralı maddesi gereği haklarınız şunlardır:

a. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

b. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c. Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 

d. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, 

e. Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 

f. 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 

g. İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, 

h. Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkınız bulunmaktadır.

7. Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, info@saglisolluhaber.com adresinden ya da saglisolluhaber.com iletişim formlarından iletebilirsiniz. Başvuru formunda tercih ettiğiniz yöntemi belirtmeniz gerekmektedir. Talebin niteliğine göre değerlendirmenin ardından gerekli işlem yapılacaktır.

8. saglisolluhaber.com, istediği zaman 'gizlilik politikası' sayfasının içeriğini güncelleme yetkisini saklı tutmaktadır ve kullanıcılarına saglisolluhaber.com'a her girişte 'gizlilik politikası' sayfasını ziyaret ederek tüm içerikleri özenle okumalarını tavsiye etmektedir.


Çerez Kullanımı

Çerezler, saglisolluhaber.com'u ziyaret ettiğinizde ve/veya mobil uygulamamızı kullanmanız halinde internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayar ve/veya mobil uygulama kullandığınız cep telefonu, tablet (vb.) içinde tanımlama dosyalarıdır. Tarafınıza daha iyi hizmet sunabilmek için kişisel verilerinizi kullanma koşullarına bağlı kalarak sitemizde gezinme bilgilerinizi saklamakta, 3'üncü kişilerle paylaşabilmekteyiz. Kalıcı çerez ve geçici çerez olmak üzere iki tür çerez bulunmaktadır. Kalıcı çerez, saglisolluhaber.com'u ziyaret ettiğinizde oluşturulur ve geçerlilik süresi bitene kadar saklı kalmaya devam eder. Geçici çerez, saglisolluhaber.com'u ziyaret ettiğiniz esnada oluşturulur ve saglisolluhaber.com'da geçirdiğiniz süre boyunca aktif kalır, daha sonra sona erer.

Çerezlerin bilgisayarınızda saklanmasını istemiyorsanız tarayıcınızın ayarlar kısmından çerez kullanım tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Çerez yönetim ayarları tarayıcıdan tarayıcıya farklılık göstermekte ve modern tarayıcıların yardım menüleri altında çerezlere ilişkin detaylı bilgiler yer almaktadır.


Kişisel Verilere İlişkin İletişim İzin Metni

İşbu metin ile birlikte, paylaşmış olduğunuz isim, soy isim, yaş, cinsiyet, medeni durum, yaşanılan bölge, eğitim düzeyi, ilgi alanları, her türlü yazılı ve görsel basına ilişkin alışkanlığı-tercih, zevk ve beğeniler, fatura içerikleri, cep telefonu numarası, mail, IP adresi ve ikametgâh adres bilgileri ile kredi kartı bilgileri gibi kişisel bilgilerinizin toplanması; kişisel bilgilerinizin; tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi, satış, pazarlama ve benzer amaçlı her türlü iletişim mesajlarının gönderilmesi, istatistiksel bilgi oluşturulması amacıyla; otomatik olan/olmayan yöntemlerle temin, devralınma, yasal azami süreler aşılmamak üzere öngörülecek süre ile yurt içinde ve dışında yazılı/manyetik arşivlere kaydedilme, depolanma, muhafaza, elde edilebilir hale getirilme, kullanılma, güncellenme, değiştirilme, birleştirilme, yeniden düzenlenme, sınıflandırılma, açıklanma, paylaşım, (yurt içinde - yurt dışına) aktarılma, transfer ve sair işlenmelere tabi tutulabilecek ve aynı amaçlara yönelik olarak; tümü ile de paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız.

Bu kişisel verileriniz satış pazarlama amaçlı tarafınızı bilgilendirme, kişi hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla hukuken meşru menfaatler için gereken veya zorunlu olan durumlarda, olası gönderilerinizin sağlıklı şekilde teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta, kargo yoluyla bildirimlerimizin ve ürünlerinizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, ilgili mevzuat hükümlerine riayet edilerek 3'üncü kişi/kurumlarla paylaşılacaktır. Kanunen zorunlu ise bazı uygulamalar için ayrıca izniniz de rica edilebilecektir. Başvurunuzla kişisel verileriniz isteminize göre silinebilir, yok edilebilir veya anonim hale getirilebilir.


Uyuşmazlıkların çözümünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları uygulanacak, Eskişehir Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

13
parçalı bulutlu
Gelişmelerden Haberdar Olun
@