Atatürk'ün sözleri benim için emirdir

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine hızla yaklaşırken, adaylar da çalışma temposunu arttırdı. Bu anlamda İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Melih Aydın dikkat çeken...

11 Mayıs 2023, 22:01
Atatürk'ün sözleri benim için emirdir

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine hızla yaklaşırken, adaylar da çalışma temposunu arttırdı. Bu anlamda İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Melih Aydın dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Sağlı Sollu Haber, kamuoyunun merak ettiği konuları okurlarına aktarmak üzere Melih Aydın ile görüştü. 

İYİ Partili Aydın, siyasete girme gerekçesinden İYİ Parti tercihine, Türkiye'nin sorunlarından Eskişehir'e ilişkin vaatlerine kadar pek çok konuya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Şimdi, Sağlı Sollu Haber (SSH) soracak, Melih Aydın (M. AYDIN) yanıtlayacak…

SSH: Siyasete girmeye neden karar verdiniz?

‘ATATÜRK VE CUMHURİYET DEĞERLERİNİN YIPRATILDIĞINI GÖRMEK BENİ YARALADI’

M. AYDIN: Bizler, ‘iş insanları işini yapmalı, siyaseti siyasetçilere bırakmalıyız’ şeklinde bir bakış açısıyla büyüdük. Ancak hem iş hayatında hem de bürokraside karşılaştığım durumlar bir yana, Atatürk’ün ve cumhuriyetin değerlerinin bu denli yıpratıldığını görmek beni çok yaraladı. Artık elimi taşın altına koyma vaktinin geldiğini anladım. Düzgün bir hayat yaşayan, işini iyi yapan, karakterli ve dürüst insanların siyaset yapması gerektiğini fark ettim. Ülkesini çok seven, cumhuriyete sahip çıkmayı görev edinmiş genç bir iş insanı olarak siyasete biraz daha yaklaşma kararı aldım. Her işimde olduğu gibi burada da ‘en iyisini yapmalıyım’ ilkesiyle yola çıktım. Fikirlerim, vatanıma olan sevgim takdir gördü ve nihayetinde kendimi bu noktada buldum.

Melih Aydın, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi'ni ziyaret ederk Başkan Sevinç Uluçeşme ile görüştü. Aydın ilk icraatının elverişsiz koşulları olan derneği modern bir binaya kavuşturmak olacağını söyledi.

SSH: Neden İYİ Parti’yi tercih ettiniz?

‘TÜRKİYE SİYASETİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ALTERNATİF’

M. AYDIN: İYİ Parti ile kurulduğu günden bu yana bir gönül bağımız var. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener başta olmak üzere partimizin değerli kurucularının fikirlerine ve karakterlerine çok güveniyorum. Aynı zamandan sosyal hayatta da bir arada bulunduğum büyüklerim de var içlerinde. İYİ Parti Türkiye siyaseti için önemli bir alternatif olarak doğdu, haliyle iktidar ve muhalefet arasında sıkışmış pek çok insana umut oldu. Bu yönleriyle beni de hızla saflarına çektiler.

‘YILLARDIR ALINAMAYAN BELEDİYELER İYİ PARTİ’NİN DESTEĞİYLE ALINDI!’

Öte yandan, yıllardır alınamayan büyük şehirlerin İYİ Parti desteğiyle nasıl alındığını gördük. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında olsalar da Millet İttifakı belediye başkanlarıdır. İYİ Parti’nin bu başarıdaki rolü yadsınamaz. Tüm bu süreci görüp partinin parçası olmaya, destek vermeye karar verdim. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalı, partinin hedefleri yönünde sıkı çalışmalıyız ki ülkemiz bu ucube sistemden kurtulsun. Neyse ki artık son düzlükteyiz.

Melih Aydın esnafı da yalnız bırakmıyor. Esnaf Sarayı'nı ziyaret eden Aydın, özellikle ekonomik sorunlardan dert yanan esnafı dinleyerek notlar alıyor. Aydın, "Millet İttifakı iktidarında her alanda adalet ve eşitlik gelecek. Gelir adaletini de sağlayacağız. Her bir yurttaşımız refah içerisinde yaşayacak" diyor.

SSH: Şu anda Türkiye’nin en önemli üç sorunu nedir?

M. AYDIN: Kuşkusuz üç önemli meselemiz var; her gün daha da kötüye giden ve tencereleri kaynayamaz hale getiren ekonomi, kontrolden çıkan sığınmacı meselesi ve her geçen gün artan adaletsizlik. Bu sorunların ve diğer sorunların çözümleri ortak mutabakat metninde yer alıyor. Her sorunun çözüm formülü elimizde. Millet İttifakı iktidarında, hızla çözüm formüllerimizi devreye alacağız, vatandaşlarımızın hiç kuşkusu olmasın.

SSH: Genç bir isimsiniz ve gençlerin ilgisinin çekiyorsunuz. Peki, gençlere ne tavsiye edersiniz?

‘BENDEN TORPİL İSTEYENE BEN YAPMAM’

M. AYDIN: Vekillere ulaşılmak çok zor. Ben kendi iş hayatımı da sosyal hayatımı da insan ilişkileri üzerine kurup yaşayan bir insanım. Vekiller sadece bir şey istemek için kullanılan bireyler değildir. Bizim sorgulamamız gereken şey, bizim neden yardıma ihtiyacımız var, özellikle genç kardeşlerimiz bunu sorgulamalı. İşe sokmak için neden torpile ihtiyacımız var? O gıda kolisine neden ihtiyacımız var? Benden torpil isteyene ben yapmam. Çocuk zekiyse hakkıyla bie yere gelmişse bir başarıya zaten sahipse buna ihtiyacı yok. Deftere kitaba ihtiyacı varsa yapalım. Öncelikle bu çarpık sistemin ortadan kalkması lazım. Eski düzene dönmemiz lazım. Herkesin çocuğu açıkta, fırsat eşitliği kalmadı. Atatürk gençliğe hitabesinde söylemiş, bu günleri yüzyıl önce görmüş ve bu günlerin başımıza geleceğini anlatmış. Gençlerde bu günlerde elini taşın altına koymak zorunda.

Renkli bir kampanyaya imza atan Melih Aydın sahada vitesi yükseltti... Alpu'da vatandaşlar ile buluşan Aydın, soba başında şu espriyi yaptı: Bundan sonra Eskişehir siyaseti Melih'siz ve kivisiz olmayacak.

SSH: Gençlerin siyasetteki yeri nasıl arttırılabilir?

M. AYDIN: Gençlere daha fazla sorumluluk verilmeli. Genel Başkanımız Meral Akşener bu konuda çok hassas; gençleri dinliyor, fikirlerini önemsiyor, sıklıkla onlardan feyz alıyor.

SSH: Parlamentoya giderseniz eğer, Eskişehir’e ne vaat ediyorsunuz?

‘ESKİŞEHİR BİZİM EVİMİZ’

M. AYDIN: Eskişehir’imizde yaşayan her on kişiden biri üniversite öğrencisi. Eskişehir üç büyük üniversitesiyle, kültüre ve sanata bakış açısıyla, dinamik yaşantısıyla Anadolu’nun en aydın kentlerinden biridir. Ne var ki geldiğimiz noktada Eskişehir sorunlarıyla öne çıkan bir kent haline geldi. Şehrimizin problemlerinin farkındayım; bilimin ve kentin ortak aklı ışığında çözüm üretmeye, ortak değerlerimize sahip çıkmaya, üniversiteler ve STK’lar ile iş birliği yapılarak yeni projeler üretmeye talibim. Bu bakış açısıyla üretilecek her yeni fikri desteklemeye hazırım. Çünkü Eskişehir bizim evimiz, cumhuriyetimiz gelecek nesillere aktaracağımız en önemli emanetimizdir.

Melih Aydın sık sık çocuklarla da bir araya geliyor. Özellikle kırsal ilçelerde ve köylerde yaşayan çocuklar ile özel olarak ilgileniyor.

SSH: Siyasette gelecek hedefiniz nedir?

‘ATATÜRK’ÜN SÖZLERİ BENİM İÇİN EMİRDİR’

M. AYDIN: Çok büyük hedeflerim olmamakla birlikte şunu ifade etmeliyim: Melih Aydın olarak bir işin sorumluluğunu aldığımda o işi en iyi şekilde yapmayı isterim. Burada elimizi taşın altına koyduk; çünkü bize dayatılan ve adına başkanlık sistemi denilen bu ucube sistemin bir an önce değişmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Daha demokratik bir Türkiye için seçimleri Millet İttifakı kazanmalıdır, bana göre bu başlı başına büyük bir hedef. Çünkü kendime siyasette olmam gerekiyor dediğim nokta, Atatürk'ün Gençliğe Hitabe’sini yeniden okuduğum noktadır, oradaki cümlelerdir. Türk gençliğinden beklenen her şey o satırlarda yazıyor. Atatürk’ün sözleri benim için emirdir. Milletvekilliğinden sonraki süreç nereye gider, orası Allah’ın takdiridir. Bize düşen işimizi en iyi şekilde yapmak. Sonrası bizi nereye götürür, onu hep birlikte göreceğiz.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@