banner194

Herkesin milletvekili olma hakkı var!

Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, teşkilat çalışmalarından ekonomik sorunlara, Eskişehir’in problemlerinden AK Parti’nin...

14 Eylül 2022, 21:55
Herkesin milletvekili olma hakkı var!

Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, teşkilat çalışmalarından ekonomik sorunlara, Eskişehir’in problemlerinden AK Parti’nin projelerine, milletvekili aday profilinden teşkilat içerisinde karışıklık iddialarına kadar pek çok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İşte, o röportaj… 

A. ANBAR: Eskişehir merkezi ile kırsal ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalarda izlenimleriniz neler? Vatandaş ne istiyor, neye teşekkür ediyor? 

Z. ÇALIŞKAN: Teşkilâtlarımız ile birlikte her dönemde olduğu gibi sahadaydık ve sahada olmaya da devam ediyoruz. Özellikle üye buluşmalarımız, üye yapma çalışmalarımız ve sahada esnafımızı dinliyor olmamız çok büyük memnuniyet oluşturuyor. Pandemiden ve dünyadaki Rusya – Ukrayna savaşından doğan ekonomik zorlu şartlara rağmen vatandaşlarımızın AK Parti’ye teveccühü oldukça fazla. Enflasyonun düşeceğine inançları tam. Cumhurbaşkanımıza ilişkin çok büyük sevgi ve hürmetleri var. İnsanımız taleplerini bizzat iletmek, çözüm önerilerini dinlemek istiyor. Bu bağlamda biz vatandaşlarımızla her daim bir aradayız. 

A. ANBAR: Yaşanan ekonomik sorunun çözülebileceğini düşünüyor musunuz? Hükümetin son dönemde gerçekleştirdiği ekonomi politikaları yeterli mi? 

'YİNE ÇÖZERSE AK PARTİ ÇÖZER İNANCI MEVCUT'

Z. ÇALIŞKAN: Yaşanan ekonomik koşulların düzeleceğine inanıyoruz ki bunun emareleri gözükmeye başladı. Son birkaç aydır enflasyonda bir duruş ve aşağıya doğru eğilim var. Fiyatlarda düşüş söz konusu. Bu anlamda Türkiye’yi son 20 yılda yöneten AK Parti, her dönemde vatandaşlarımızın ekonomik kalkınmasına öncelik vererek hareket etti. Bundan sonra da aynı doğrultuda hareket edecektir. Yine çözerse AK Parti çözer inancı tüm hemşerilerimizde mevcut. Cumhurbaşkanımızın hiçbir dönemde yanıldığını görmedik. Mevcut ekonomik politikalarda Türkiye’nin başarıya ulaşacağına olan inancımız tam. 

A. ANBAR: Şu anda Eskişehir’in en önemli üç sorunu nedir diye sorarsam, sorunları nasıl sıralarsınız ve çözüm önerileriniz nelerdir? 

YAŞAR KEMAL CADDESİ'NDE ISRARCI

Z. ÇALIŞKAN: Trafik en önemli sorun. Trafiği çözmeye yönelik, battı çıktılar veya üstten geçmeye dönük çözümler üretilmiyor. Özellikle şehir merkezindeki trafiği rahatlatacak alternatif çözümler gerekiyor. Her fırsatta belirtiyorum, Yaşar Kemal Caddesi gibi yan yolların yapılmış olması çok önemli. Bu cadde hem çevre yolunun hem de şehrin güney aksındaki trafik sorununu en iyi şekilde çözecektir. 

'YAĞMUR SUYU ALT YAPISI YETERLİ DEĞİL'

İkinci en önemli soruna gelecek olursak, özellikle iklim değişikliği olan bu dönemde şehrin merkez mahallerinde dahi yağmur suyu gideri olmaması ve yağmur suyuna ilişkin alt yapının yeterli olmaması en büyük sorun. Bunun da bir an evvel çözülmesi lazım. 

'YENİ SU KAYNAKLARINA İHTİYAÇ VAR!

Üçüncü en büyük sorun ise kullanma ve içme suyuna ilişkin belediyenin alternatif üretmemesi. Özellikle yaz aylarındaki klorlamanın sağlık yönünden çok sakıncalı olduğu açık. Belediyenin yeni su kaynaklarıyla kullanma ve içme suyuna ilişkin çözüm üretmesi gerekli. 

A. ANBAR: Yakın zamanda hükümet tarafından Eskişehir’e gerçekleştirilecek bir proje müjdesi var mı? 

Z. ÇALIŞKAN: Bunun müjdesini zaten verdik. Seyitgazi – Kırka yolu yakın dönemde yapılacak. Devam eden yollarımız da var. Öte yandan tarım alanındaki desteklemeler çiftçilerimiz tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor. Gerek finansal destekler gerekse ürün desteği bu anlamda üreticilerimizde memnuniyet oluşturuyor. Ulaştırma alanında ufak dokunuşlar dahi şehirde büyük memnuniyet oluşturdu. Eskişehir – İstanbul arasına Eskişehir kalkışlı konulan sefer bizim için çok kıymetliydi. Şehrimiz için yapılacak daha çok şey var ve projelerimiz sürecek. Hemşehrilerimiz için dertlenmeye devam edeceğiz. 

A. ANBAR: Alpu, Sarıcakaya, Seyitgazi yollarının yapımında son durum nedir peki? 

'ALPU'DA KAMULAŞTIRMA DAVALARI YORUYOR'

Z. ÇALIŞKAN: Yollarımızda çalışmalar son hızda devam ediyor. Allah’ın izniyle 2023 yılında çoğu tamamlanacak ve epey mesafe katedilecektir. Alpu yolunda ilk 5 kilometrenin asfaltlanması ve trafiğe açılması planlanıyor. Alpu yolunda şöyle bir zorluğumuz var, kamulaştırma davaları bizi yoruyor. Halbuki Alpu dümdüz bir yol. Başlasak biter. Ancak arazi sahiplerinin kamulaştırma davaları bizi biraz sekteye uğratıyor. Bunu da bakanımıza; kamulaştırma olan yerleri atlayın sonra tekrar devam edin, diyerek arz ettik. Buna ilişkin çözüm üretmeye çalışacaklar, yeniden ihaleye çıkacaklar. Çünkü Alpu yolu ilk başlarda tek şeritli bir otoyoldu. Şimdi duble yol tarzında yapılıyor. Bir kere daha ihaleye gereksinim var. Alpu yolunda baya mesafe kat edilecektir. Bitmemesinin en temel nedeni de kamulaştırma ile ilgili sorunlardır. 

Diğer taraftan 41,9 km uzunluğa sahip Eskişehir-Sarıcakaya Yolu çalışmaları da son hızla devam ediyor. Sarıcakaya yolunda 10 km duble yol 1 Ekim itibariyle açılacak. Sonrası biraz daha zorlu bir etap ama 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor. Mihalgazi yolu da öyle. Mihalgazi yolu duble yol değil, iyileştirilmiş yol. Orası da çok hızlı gidiyor, benzer zamanlarda biteceğini öngörüyoruz. 

A. ANBAR: Yol ve ulaşım konusu açılmışken, Eskişehir-İstanbul arası direkt YHT seferinin nasıl gerçekleştirildiğinden de bahseder misiniz? 

DİREKT SEFER İÇİN BAKANA TALEPTE BULUNMUŞ

Z. ÇALIŞKAN: Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’ndan Eskişehir kalkışlı Ankara ve İstanbul seferlerine ilişkin talebimiz olmuştu. Bakanımıza en son gelişinde taleplerimizi bir kez daha iletmiştik. Sayın Bakanımız da nezaket göstererek öncelikle İstanbul’a ilişkin Eskişehir kalkışlı seferi işleme koydu. Yine bu konuya ilişkin Bakanımıza ve emeği geçen bütün bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Böylelikle 10 Eylül'den itibaren, Eskişehir - İstanbul arasında Eskişehir kalkışlı ilk defa sefer konulmuş oldu. Sabah saat 06.00'da Eskişehir'den İstanbul'a, akşam saat 20.40'ta İstanbul'dan Eskişehir'e hızlı tren vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Tekrardan hayırlı ve uğurlu olsun. 

A. ANBAR: Son zamanlarda teşkilat içerisinde baş gösterdiği iddia edilen anlaşmazlıklar hakkında görüşlerinizi öğrenebilir miyim? 

'HER PARTİDE OLAN DURUMLAR TECELLİ EDİYOR'

Z. ÇALIŞKAN: Teşkilât içinde anlaşmazlık olduğunu düşünmüyorum. Teşkilâtımın hepsinin yek vücut çalıştığına inanıyorum. Teşkilâtlarımıza ilişkin böyle bir durum söz konusu değil. Seçim yaklaştığı dönemlerde her partide olan durumların tecelli ettiği kanaatindeyim. AK Parti geleneklerine ve disipliner yapısına çok bağlı bir partidir. Teşkilâtımız var gücüyle sahadadır. 

A. ANBAR: AK Parti, 2023 seçimine, nasıl bir milletvekili aday listesiyle gitmeli? Adayların özellikleri ne olmalı? 

'HERKESİN MİLLETVEKİLİ OLMA HAKKI VAR'

Z. ÇALIŞKAN: Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği tüm milletvekillerimizden çok memnunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yine şehrimize yaraşır milletvekillerine ilişkin takdirde bulunacağını, şehrimizin dinamiklerini dikkate alacağını biliyor ve buna inanıyorum. Herkesin milletvekili olma hakkı var. AK Partimiz için Eskişehir’in geçmişten gelen başarılarını da kıyaslamak suretiyle en doğru karar Genel Merkez tarafından verilecektir. Kamuoyunun sevdiği kişilerle başarıya ulaşılacaktır. 

A. ANBAR: Eskişehir’deki kamu kurum ve kuruluşları ile CHP’li belediyelerin ilişkileri yeterli düzeyde mi? 

'CHP'Lİ BELEDİYELER KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ'

Z. ÇALIŞKAN: Kamu kurumlarımız CHP’li belediyelerin taleplerini de dikkate almak suretiyle milletimize hizmet üretmeye devam ediyorlar ancak CHP’li belediyelerin; 'biz biliriz, sadece biz biliriz, bizim bildiğimiz en doğru' yaklaşımı bazen hizmet üretmekte aksaklıklara sebebiyet veriyor. Bu sebeple öncelikle CHP’li belediyelerin kendilerine aynada bir bakıp çeki düzen vererek, milleti öncelikleyen çalışmalara yönelmesi ve bu konuda kamu kurumlarıyla istişareli, entegre bir çalışma içerisinde olmasının önemli olduğunu kanaatindeyim. 

A. ANBAR: Son olarak, başkanlığını yaptığınız Eskişehir teşkilatına nasıl bir mesaj vermek istersiniz? 

Z. ÇALIŞKAN: Tüm teşkilât mensuplarımızın dün olduğu gibi bugün de çalışmaları bizim için çok önemli. Özellikle kadın ve gençlerimizin sahadaki başarılı çalışmalarını takip ediyor ve onları yeni projelerle yönlendiriyoruz. AK Partimizin 2023’te de Sayın Cumhurbaşkanımızı en yüksek oy oranıyla seçtireceğine inanıyoruz. AK Parti teşkilâtları dün olduğu gibi bugün de gece gündüz çalışmaya devam etmekte. Tüm teşkilât mensuplarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Geçmiş dönemde her kademede görev yapan; il, ilçe ve milletvekilliği dahil olmak üzere tüm vekillerimize, başkanlarımıza, mahalle başkanlarımıza, sandık başkanlarımıza ve müşahitlerimize çok teşekkür ediyorum. Ebediyete irtihâl eden dava arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

- SON- 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@