En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Ahmet Sivri: “Eskişehir’in çehresi değişecek”

Siyaset 05.01.2024, 16:07

RÖPORTAJ: DİLARA ADAK

Ak Parti Tepebaşı Belediyesi Aday Adayı Ahmet Sivri Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber'e konuştu. Sivri, Eskişehir’in trafik, kentleşme ve otopark gibi önemli sorunlarına dikkat çekerek ‘Bu sorunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Hepsi aslında yapılabilir olmasına rağmen karşımızda yorulmuş, işler yapmak istemeyen bir belediyecilik anlayışı var.’ dedi.

İşte söyleşinin devamı...

Sürece ilk başlayan aday adayı sizsiniz. Bu süreçte neler yaptınız, nasıl bir yol kat ettiniz?

YAPACAK OLDUKLARIMIZI ANLATARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

AHMET SİVRİ: Öncelikle gazetemizin dijital medyamızın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Partimiz olarak ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Derneklerimizi, hemşerilerimizi, partili dava arkadaşlarımızı; bir iş insanı olarak bütün iş insanlarını ziyaret ederek çalışmalarımızı, yapacak olduklarımızı anlatarak yolumuza devam ediyoruz.

Geçen hafta yaptığımız sokak röportajında Eskişehirli vatandaşların en büyük sorunlarının trafik, otopark, kentleşme gibi sorunlar olduğu cevabını aldık. Temel olarak bunlar büyükşehir belediyesinin ilgilendiği konular olsa da bir belediye olarak sizin bu sorunlara çözüm önerileriniz var mı?

REKLAMLA, ŞOVLA, ALGIYLA ESKİŞEHİR'E HİZMET ETTİĞİNİ SANIYORLAR

AHMET SİVRİ: Sizin yaptığınız tespitlerin aynısını biz de kendi ekip arkadaşlarımızla yaptık. Eskişehir’in en büyük sorunları bunlar. Bizim de tespitimiz o yönde. Bu sorunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Hepsi aslında yapılabilir olmasına rağmen karşımızda yorulmuş, işler yapmak istemeyen bir belediyecilik anlayışı var. Bunlar da kendilerini reklamla, şovla, algıyla Eskişehir’e hizmet ettiğini sanıyorlar. Ama gelin görün ki maalesef akşam trafiği sabah trafiği felç. Altyapı dersek, bir yağmur yağdığında suyun akacak yeri yok keza. Kanalizasyon deseniz... Ben Baksan ’dayım, esnafım. İşyerlerimiz var. Ne altyapısı var ne yağmur giderleri var. Hiçbir yapılan iş yok. Yollar yapılmıyor. Ona keza kaldırımlar her tarafta sorun, sıkıntı. Yani hemşerilerimize sadece gezi turlarıyla, sosyal işlerle belediyecilik olmadığını, daha iyi işlerin yapılabileceğini, Tepebaşı’ndaki hemşerilerimizin daha iyi hizmetlere layık olduğunu göstermek için ben ve ekip arkadaşlarım bu yola hazırlandık. İnşallah göreve geldiğimizde, görev bize tebliğ edildiğinde bu sorunların hepsini Ak Parti Tepebaşı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile birlik içerisinde, uyum içerisinde nasıl sorunların çözülebildiğini, yıllarca bizim hemşerilerimizin nasıl bu sorunlarla mağdur edildiğini, sorunları birlikte çözerek yani bizim hemşerilerimizin bize hak verdiklerine bu işlerin çözülebildiklerine hep birlikte şahit olacağız.

Aslında biraz değindiniz ama size göre Eskişehir’in en önemli eksiklikleri neler?

ESKİŞEHİR'İN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

AHMET SİVRİ: Bahsettiğimiz, sizin de bizim de tespit ettiğimiz sorunlar aynı. Belediyecilik anlamında yapılabilir olmasına rağmen birçok işlerin yapılamadığına hep birlikte şahit oluyoruz. İnşallah genç dinamik başkanlarımıza bu görev verildiğinde, hemşerilerimiz de uygun gördüğü takdirde, Eskişehir’in butik bir şehir olmaktan ziyade önünün açılabileceğini, yeni nüfusların şehrimize geleceğini, yeni yatırımların gelebileceğini; Tepebaşı Belediyesiyle, Büyükşehir Belediyemizle nasıl hizmetler yapılırmış, nasıl diğer illerin kazandığı yatırımları kazandırabiliriz, hep birlikte göstereceğiz. Burada Eskişehirli hemşerilerimizden ricamız şudur; devletin, hükümetin imkânlarından bir nebze de olsun belediyeciliğin yanında bu katkıları da sağladığımızda inanın Eskişehir’in çehresi de her tarafı da gelişecektir diye ümit ediyoruz.

'BELEDİYELERİMİZİ ‘AK BELEDİYECİLİK’LE TANIŞTIRMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ'

Sorularımıza yanıt veren Ahmet Sivri, son olarak şu sözleri ekledi; “Öncelikle aday adayıyız. Aday ben olurum, bir başka arkadaşımız olur. Bize düşen burada birlik beraberlik ve uyum içinde çalışarak hem Tepebaşı hem Büyükşehir hem Odunpazarı belediyelerini nasip olursa ‘Ak Belediyecilik’ le tanıştırmak için gece gündüz çalışacağımıza söz veriyoruz.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@