En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Ayşen Gürcan: "Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye"

Siyaset 21.12.2023, 14:29

Eskişehir AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan TBMM'de 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri kapsamında AK Parti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine üzerine olan konuşmasına;
"AK Parti hükûmetlerimizin 22’nci bütçesi olan 2024 yılı bütçesi ile milletimizin huzurundayız. Sözlerimin başında, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir istikrar ile, 22 kez bütçe hazırlama yetkisini, AK Parti hükümetlerine vermiş Aziz Milletimize, Gazi Meclisimizden şükranlarımı sunuyorum." diye başlayan Ayşen Gürcan konuşmasına şu sözler ile devam etti;

"Milletimizin partimize yönelik bu güven ve teveccühünün arkasında yatan esas sır, devlet ile millet arasında kurulan derin muhabbet, bitmek bilmez bir sevda hikâyesidir. Bu dönemde, halka tepeden bakan, üstenci, kendisini adeta halkın efendisi gören anlayışı kaldırıp attık. Millete efendi değil, hizmetkâr olmayı hedefleyen, milletin iradesini tüm karar alma süreçlerinde merkeze alan bir yönetim anlayışını hayata geçirdik. “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” sözüyle bugüne ulaşan kadim geleneğin sesine kulak verdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, devlet ve millet el ele, omuz omuza yürümeye başladık. Bu zihniyet devrimini idrak edebileceğimiz en kıymetli alan, hiç kuşkusuz, sosyal hizmetlerdir. Anayasamızın, devleti tanımlayan 4 temel maddesinden biri olan, sosyal devlet anlayışı, hükûmetlerimiz döneminde, gerçek anlamda uygulanmaya başladı."

“Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye”

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, “Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” anlayışıyla eş zamanlı olarak birçok proje yürüttü. Hükûmetlerimiz boyunca, kadınların fırsat ve imkânlardan eşit bir şekilde faydalanması, hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi, siyasetten çalışma hayatına her alana etkin katılımlarının sağlanması amacıyla tarihî adımlar attık. Engelli evladına, yaşlı annesine babasına bakmakta zorlanan kişilerin sırtındaki yükü paylaştık. Bakıma ihtiyacı olan yaklaşık 600 bin engelli ailesine 110 milyar TL destek sağladık. Aynı zamanda, engelli kardeşlerimiz için eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan erişilebilirliğe her alanda etkili politikalar ortaya koyduk. Büyüklerimizin topluma etkin katılımlarını sürdürmek için yaşlı destek programlarını hayata geçirdik. Öte yandan, çağın getirdiği sorunların, sapkın ideolojilerin kuşattığı; her köşeden ayrı saldırıya uğrayan aile kurumumuza sahip çıktık. Aile Sosyal Destek Programı ile yaklaşık 7 milyon haneye ulaştık. Şiddettin her türlüsüne ve ayrımcılığın her çeşidine, “sıfır tolerans” ilkesiyle karşı çıktık. Kadına yönelik şiddetle mücadele için devletin tüm birimleri ile ortak bir şekilde çok fonksiyonlu bir uygulama yürüttük. Mağdura, mazluma asla sırtımızı dönmedik. “Benim olmadığım yerde kimse yoktur” inancıyla, her ihtiyaç sahibine, devletin müşfik elini uzattık. Doğum ve vefat yardımları, doğal gaz desteği, aile destek projesi gibi birçok farklı uygulama ile sosyal yardımlara aralıksız devam ettik."

"Kimsesiz kalmış çocuklarımıza anne-baba olduk."

"Kimsesiz kalmış çocuklarımıza anne-baba olduk. Her çocuğun aile ortamında yetişmesi için koruyucu aile uygulamasını güçlendirdik. Vatan uğruna canını feda etmiş, aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıktık. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz için her türlü desteği sağladık. Kıymetli Milletvekilleri, Bunları neden mi yaptık? Çünkü bizim bir Türkiye hayalimiz var. Kimsenin öz yurdunda kendisini garip hissetmediği, insan odaklı ve hak temelli bir yaklaşımla, tek bir vatandaşımızın dahi yalnız olmadığı bir ülke için çalışıyoruz.Hayat devam ediyor ve her gün yeni sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz ama vatandaşımız bir sıkıntı yaşandığında çözecek adresi çok iyi biliyor. Bu da, milletin derdini kendine dert edinen Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşlarıdır. Cumhur ittifakı olarak, Türkiye Yüzyılında, devletin tüm imkânlarının vatandaşına hizmet için seferber edildiği güçlü bir Türkiye’yi evlatlarımıza miras bırakmaya kararlıyız. Devletin şefkat eli olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde verilen hizmetler adına başta Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş olmak üzere; bakanlık bürokratlarına, sosyal hizmet uzmanlarından destek personellerine, sosyal çalışmacılardan meslek elemanlarına, tüm bakanlık personellerine huzurunuzda teşekkür ediyor, 2024 yılı bütçemizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olması temenni ediyorum."

saglisolluhaber.com





 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@